Rantakangas: Talouden nousua ei saa katkaista

Arkistokuva: Tuovi Pulkkanen
Rantakangas: Talouden nousua ei saa katkaista
Toimitus

KANNANOTTO Kansanedustaja Antti Rantakankaan (kesk) mukaan talouden vahvistuvaa kasvua pitää edistää vielä uusilla toimilla, joilla parannetaan työnteon kannattavuutta, yrittäjyyden edellytyksiä ja työvoiman kohtaantoa. Eli avoimien työpaikkojen ja työttömien työnhakijoiden kohtaamista toisistaan. Tähän tarjoutuu tilaisuus kohta alkavissa hallituksen budjettineuvotteluissa.

Hallituksen lukuisat toimet, kilpailukykysopimus ja kansainvälisen talouden elpyminen näkyvät kansantuotteen kasvuna. Seitsemän nolla ja miinuskasvuvuoden jälkeen viime vuonna päästiin jo lähes 2 prosentin kasvuun ja tälle vuodelle ennakoidaan kolmen prosentin kasvua. Kansalaisten luottamus omaan talouteen ja Suomen talouteen on vahvempaa kuin kertaakaan kahdeksaan vuoteen.

Rantakangas varoittaa valtion velan kasvavan edelleen tänä vuonna viidellä miljardilla eurolla 110:n miljardiin. Opposition esitykset lisävelanotosta ovatkin vastuuttomia. Taloustieteilijät ennakoivat korkotason jonkin asteista nousua lähivuosina. Yhden prosenttiyksikön nousu merkitsisi yli miljardin lisäkorkomenoja valtiolle.

Rantakankaan mukaan kesän yksi huolestuttava aihe on ollut metsien hiilinielukeskustelu. Metsiä käytetään vain 60 prosenttia kasvusta nykyisin. Hallituksen tavoite lisätä käyttöä 15 miljoonaa kuutiota sopii mainiosti kestävään tavoitteeseen. Sen sijaan eräiden eroparlamentaarikoiden toiminta vaikuttaa Suomen edun vastaisilta. Nyt tarvittaisiin yhtenäisyyttä, joka turvaisi koko Suomen työllisyyttä ja veronmaksajien etua.

Rantakangas muistutti Haapavedellä Keskustan elotapahtumassa, kun tällä vaalikaudella päätetään sote-maakuntauudistuksen linjat, niin ensi kaudella tarvitaan sosiaaliturvan ja verotuksen kokonaisuudistus, joka tukisi talouskasvua ja hyvinvointia. Oleellinen asia on parantaa erityyppisen ja ajaltaan eripituisten työtilaisuuksien vastaanottamista. Vastaavasti alimman perusturvan tasoa voidaan edelleen kohentaa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: