Ruoanvalmistus oli alkuvuodesta suurin tulipalojen syttymissyy kerrostaloissa. Tammi–maaliskuussa lähes puolet kerrostalojen asuntopaloista sai alkunsa joko valvomattomasta ruoanvalmistuksesta tai ruoanvalmistuksesta yleensä. Samana ajanjaksona tulipaloissa menehtyi 11 ihmistä, mikä on merkittävästi vähemmän kuin edellisvuosina.

Esimerkiksi vuosi sitten luku oli 25. Nämä tiedot perustuvat sekä viranomaisten Pronto-tietokantaan että Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön mediaseurantaan.

Kerrostaloissa ruoanvalmistus oli suurin tulipalojen syttymissyy. Kerrostaloissa syttyi tammi–maaliskuussa 357 tulipaloa, joista 48 prosenttia aiheutui ruoanvalmistuksesta. Erityisesti valvomaton ruoanvalmistus on ongelma, sillä se aiheutti kerrostalopaloista 38 prosenttia.

Nokipalo oli pientaloissa suurin tulipalojen syttymissyy. Pientaloissa syttyi alkuvuodesta 343 paloa, joista 28 prosenttia oli nokipaloja. Kolmanneksi eniten asuntopaloja syttyi sähkölaitteesta. Syynä saattoi olla laitteen tai asennuksen vika tai häiriö tai sitten huollon laiminlyönti. Kaikkiaan asuntopaloja syttyi alkuvuonna lähes 780.

Tulipaloissa menehtyi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 11 ihmistä. Se on merkittävästi vähemmän kuin kolmena edellisenä vuotena. Tammi–maaliskuussa kuoli 25 ihmistä vuonna 2016, 29 vuonna 2015 ja 31 vuonna 2014. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestössä ollaan toiveikkaita, että palokuolemien määrän laskusuhdanne jatkuu.

Kuolemaan johtaneista tulipaloista neljä tapahtui kerrostalossa, neljä omakotitalossa, yksi rivitalossa ja kaksi jossakin muussa, ei asuinkäytössä olevassa rakennuksessa. Uudellamaalla menehtyi 4 henkilöä, Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla 2 sekä Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa ja Lapissa yksi.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: