Heli Nurkkala

OULAINEN Oulaistelaisesta Sari Lindistä tuli lokakuun lopussa yrittäjä ja samalla kävi toteen hänen unelmansa.

–Pikkutytöstä asti olen haaveillut omasta kahvilasta ja nyt se on totta, kertoo Lind uudessa kahvilassaan, joka avattiin lokakuun 30. päivä.

Cafe Hilppa toimii keskeisellä paikalla Oulaisten keskustassa. Keskuskadulla, Bergströmin kiinteistönä tunnetussa rakennuksessa, jonka omistaa Oulaisten kaupunki.

Lind kertoo, että kahvilapalvelujen lisäksi tarjolla on salaattibuffet, joka on toiminnassa koko aukioloajan, viimeistä puolta tuntia lukuun ottamatta. Salaattibuffetin ohella tarjolla on myös täytettyjä patonkeja. Tuotteet voi nauttia joko kahvilassa tai noutaa mukaan.

–Valmistan tuotteita itse ja hankin niitä mahdollisimman paljon ihan tästä lähialueelta. Muun muassa kaikki gluteenittomat tuotteet ostan myös lähialueen tuottajalta. Haluan, että erikoisruokavaliota käyttäville on myös tarjolla laadukkaat tuotteet.

Lind arvostaa tukea, jota järjestyi oman perheen lisäksi kaupungilta, yhteistyökumppaneilta ja tuttavilta.

–Olen kotoisin Nakkilasta, jossa työskentelin kahvilassa. Työkokemusta on myös ABC-liikennemyymälästä ja näistä saatu työkokemus oli tärkeä oman yrityksen perustamista varten, 14 vuotta Oulaisissa asunut Lind kertoo.

Oulaisten kaupungin tuki on myös ollut merkittävä.

Sofia Röyttä
Lind suunnitteli itse Cafe Hilpan sisustuksen.

Lind suunnitteli itse Cafe Hilpan sisustuksen.

–Otin yhteyttä ensimmäiseksi kaupungin elinkeino- ja kehitysjohtaja Jarmo Soinsaareen, ja asiat lähtivät etenemään nopeasti. Seuraavaksi kävin katsomassa tätä liikepaikkaa kiinteistöpäällikkö Timo Junttilan kanssa ja tiesin, että tämä kiinteistö on prikulleen sitä mitä etsin.

Lind vuokrasi Bärgströmin kiinteistöstä 79 neliötä, jotka kaupunki saneerasi yritystä varten. Lopputuloksena on valoisan viihtyisä liikehuoneisto, joka jakautuu ylä- ja alaosaan.

–Asiakaspalaute on ollut todella myönteistä. Halusinkin kahvilasta paikan, jossa ihmiset voivat asioida ja kokoontua. Täällä on mahdollisuus järjestää kokouksia ja tilauksessa on videotykki, jonka kautta voi seurata vaikka tulevia olympialaisia ja muita isoja tapahtumia.

Lindin mielestä on hyvä, ettei kahvila toimi minkään ketjun alaisuudessa. Ketjuttomuus mahdollistaa palvelujen kehittämisen yrittäjän itsensä parhaaksi kokemalla tavalla.

–Työskentelen kahvilassa yksin, mutta oma perhe on tärkeänä tukena ja apuna, josta heille iso kiitos, Lind lähettää kiitokset kotijoukoille Tuomas-puolisolle sekä lapsille Eetulle ja Emmalle.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Tosi huonoa mainosta jutun kirjoittajalta. Juttu sinällään hyvä mutta, mitenkä kirjoittaja voi olettaa että kaikki lukijat tietää missä on Bergströmmin kiinteistö? Eikö olisi voinut laittaa mukaan juttuun myös osoitteen? Olen pari kertaa kylällä käydessäni katsellut näkyisikö uutta kahvilaa missään. Olen joutunut juomaan kahvit kotona kun en sitä ole löytänyt.

    Sirpa Kortet

    Hei! Kiitos palautteestasi. Luimme jutun itsekin läpi ja löysimme sieltä kyllä maininnan “Keskuskadulla” (Pyhäjokiseutu 16.11.2017 sivu 10). Koitapa uudelleen kahville, siinä se kyseinen katu on torin laidalla. T: Sirpa

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: