Sirpa Kortet

OULAINEN Oulaisten Nuorisokuoro juhlii lauantaina 45-vuotisjuhlapäivää. Juhlakonsertti pidetään iltapäivällä Merkuriussalissa. Tilaisuus on liitetty myös viralliseen Suomi 100-vuoden ohjelmaan. Niinpä konsertin ohjelmisto koostuukin kokonaan suomalaisesta musiikista.

Konsertissa kuullaan kolme kantaesitystä: Olli Kortekankaan 4-osainen teos Maamerkit oulaistelaislähtöisen Anna Elina Isoaron (os. Turunen) teksteihin, Soila Sariolan 3-osainen sarja Pieniä, suuria lauluja sekä Jan Hellbergin 5-osainen sävellys Tyttöjen elämää. Konsertti koostuu erilaisista osioista: Laulu kantaa, Vuodet vierii, Juuret ja Yhdessä.

Säveltäjä Olli Kortekangas saapui Oulaisiin perjantaina iltapäivällä. Hän seurasi kuoron viikkoharjoituksia tyytyväisenä.

-Ihailen kuoron ja Tapanin (Tirilä) työmoraalia. Teos on valmis, Kortekangas kommentoi.

Kantaesityssäveltäjien lisäksi kuullaan Jean Sibeliuksen, Oskar Merikannon, Erkki Salmenhaaran, Aulis Sallisen, Kaj Chydeniuksen, Mia Makaroffin, Essi Wuorelan ja Jussi Chydeniuksen musiikkia. Kuoron solistina on Sanna Korpi ja duetto-osuudessa hänen kanssaan laulaa Alexandra Hellberg.

Timo Hannulan valmentama Haapaveden Kamariorkesteri on mukana kahdessa teoksessa ja teoksen Tyttöjen elämää soitinosuuksissa esiintyvät Anniina Kontkanen, huilu; Yrjö Seppänen, klarinetti ja Tatu Ahola, sello.

Entisten nuorisokuorolaisten perustama naiskuoro Välke on myös mukana konsertissa. Konsertti päättyy nykykuoron ja runsaan entisten nuorisokuorolaisten joukon yhteisesityksiin ja juhlavuoden kunniaksi konsertin viimeinen laulu on Sibeliuksen Finlandia.

Vuonna 1972 perustettua kuoroa on johtanut koko sen toiminnan ajan musiikkineuvos Tapani Tirilä. Kuorossa on vuosikymmenien aikana laulanut lähes 300 lasta ja nuorta. Kuoro on esiintynyt runsaasti kotikaupungissa ja mm. sen joulukonserteilla ja jouluyön musiikkihartaudella on jo pitkä perinne. Esiintymiset valtakunnallisissa tapahtumissa niin presidentinlinnassa, eduskuntatalossa, Finlandiatalossa, Helsingin Musiikkitalossa ja monessa muussa paikassa sekä 38 ulkomaista matkaa eri puolille maailmaa ovat olleet hyviä motivaattoreita kuorolle.

Menestykset kilpailuissa, levytykset ja säännöllinen mukanaolo radion musiikkiohjelmissa ovat vieneet omalta osaltaan kuoroa eteenpäin. Opetusministeriön myöntämä "Nuori kulttuuri-lähettiläs-status" vuonna 2009 oli tunnustus tästä kuoron monitahoisesta toiminnasta.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: