Sievin Jalkine työllistää lisää väkeä – tarve noin sadalle työntekijälle

Arkistokuva Jarmo Tyyskä
Sievin Jalkine työllistää lisää väkeä – tarve noin sadalle työntekijälle
Heli Nurkkala

Sievin Jalkine palkkasi viime vuonna Oulaisten ja Sievin kenkätehtaille yli 70 uutta työntekijää.

–Sievi jatkaa työntekijöiden rekrytointia myös vuoden 2018 aikana. Tuotannon kasvun, ihmisten luonnollisen liikkuvuuden ja eläköitymisen vuoksi rekrytointitarpeen arvioidaan olevan lähes sata uutta työntekijää, kertoo toimitusjohtaja Juha Jokinen.

Hän jatkaa, että Sievin Jalkineen tuotanto on haluttu pitää Suomessa joustavuuden, logistiikan ja laadun takia.

Sievin Jalkine kuuluu Sievi Marketing -konserniin. Koko konsernin liikevaihto oli 99,5 miljoonaa euroa, jossa oli 20 prosenttia kasvua edellisvuoteen verrattuna.

–Tavoitteemme on noin 7–8 prosentin vuotuinen orgaaninen kasvu. Nyt näyttää siltä, että tänä vuonna Sievin Jalkineen liikevaihto kasvaa noin 15 prosenttia, arvioi Jokinen.

Työtä on lisännyt etenkin Ruotsin armeijalta viime vuonna saatu iso yli 212 000 jalkineparin tilaus. Toimitukset jatkuvat aina vuoteen 2022 asti.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) vierailee tiistaina Sievissä ja hän tutustuu Sievin Jalkineen toimintaan.

Konserni sai myös valtakunnallista tunnustusta. Kauppalehti valitsi konsernin Vuoden yritys 2917 -palkinnolla.

–Sievi Marketing -konserniin kuuluva Sievin Jalkine on Pohjois-Euroopan suurin jalkineiden valmistaja, joka on onnistunut kasvamaan kannattavasti haastavalla toimialalla. Palkintoraadin perusteluissa yritys saa kiitosta myös siitä, että se kantaa vahvasti yhteiskuntavastuuta muun muassa kouluttamalla itse alan osaajia eri työtehtäviin. Tuomaristo arvostaa etenkin sitä, että Sievin Jalkine on merkittävä työllistäjä myös haja-asutusalueella, palkintoraati toteaa.

Palkinto jaettiin Kauppalehden Menestyjät 2017 -tilaisuudessa Finlandia-talolla Helsingissä joulukuun 12. päivänä. Palkinto annettiin Sievi Marketing -konsernin toimitusjohtaja Juha Jokiselle. Kauppalehden palkintoraatiin kuuluivat EK:n Yrittäjävaltuuskunnan puheenjohtaja Kari Jussi Aho, Kauppalehden vastaava päätoimittaja Arno Ahosniemi, Nordean pk-yrityksistä vastaava johtaja Iiro Korander, Ilmarisen asiakkuusjohtaja Pekka Puustinen, Kauppalehden analyytikko Ari Rajala ja Kauppalehden uutispäällikkö Janne Pöysti.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Mutta kuinka moni on lähtenyt kyseisestä työpaikasta viime aikoina, näyttää hyvältä tilastoissa kun puhutaan vaan rekryistä mutta ei siitä kuin monen irtisanotun tai irtisanoutuneen tilalle näitä haetaan..

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: