Laura Seppä

Haapaveden sisäilmatyöryhmä on puinut koulujen kuntoasioita. Tässä vaiheessa työryhmä on keskittynyt yläkoulun, lukion ja Mäkirinteen koulun tilanteeseen.

Työryhmä päätyi tilaamaan työterveyslaitoksen lääkäriltä lausunnon tilojen käyttökelpoisuudesta. Lisäksi kuntotutkimuksen laatineelta WSP Finland Oy:ltä tilataan koulukolmikon kuntoa koskeva syventävä lisäselvitys ja korjauksia koskeva kustannusarvio. Kun lääkärin lausunto ja lisäselvitykset ovat saatavilla, arvioi terveydensuojeluviranomainen uudelleen tilojen käyttökelpoisuutta.

–Saadaan mustaa valkoisella ja nähdään, voidaanko tiloissa olla ja millä edellytyksillä. Tilanne ei välttämättä ole sellainen, että annetaan sulkumääräys, tekninen johtaja ja sisäilmatyöryhmän puheenjohtaja Risto Rautio toteaa.

Sisäilmatyötyöryhmässä keskusteltiin myös sisäilmatutkimusten tekemisestä. Ne on mahdollista toteuttaa vain kylmänä vuodenaikana. Raution mukaan sisäilman tutkiminen ei ole tällä hetkellä olennaista, vaan selvitykset keskitetään rakenteisiin. Työryhmässä oli esillä myös mahdollinen oppilaiden huoltajille tehtävä, oireita koskeva kysely.

–Siitäkin keskusteltiin, mutta oirekyselyä ei tehdä. Oireita on vain muutamilla. Jos oireita tulee, pitää ottaa yhteyttä kouluterveydenhuoltoon ja työterveyshuoltoon, Rautio neuvoo.

Suuria ratkaisuja kouluja koskien ei vielä tässä vaiheessa tehdä. Sen sijaan kouluilla on Raution mukaan ryhdytty pienempiin, välittömiin toimenpiteisiin, joilla saadaan ratkottua havaittuja ongelmia. Esimerkiksi siivousta on tehostettu, ja pientä huoltoa vaativia toimia on aloitettu.

Muiden koulujen tilannetta sisäilmatyöryhmä pohtii mahdollisesti jo ensi viikolla. Myös kouluverkkotyöryhmällä on kokous lähipäivinä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: