Suomenselän OPlta lahjoitus nuorten kesätyöllistämiseen Haapavedelle ja Kärsämäelle

Arkistokuva: Laura Seppä
Suomenselän OPlta lahjoitus nuorten kesätyöllistämiseen Haapavedelle ja Kärsämäelle

OP Suomenselän toimitusjohtaja Timo Suhonen.

Toimitus

Suomenselän Osuuspankin edustajisto päätti, hallituksen esityksestä, lahjoittaa toimialueensa kaupungeille sekä kunnille 15 – 17 vuotiaiden nuorten kesätyöllistämiseen yhteensä 21 500 euroa. Summasta Haapajärvelle, Haapavedelle ja Pyhäjärvelle menee 5 500 euroa, Kärsämäelle 3 000 euroa ja Reisjärvelle 2 000 euroa.

Lahjoitettavan tuen edellytyksenä on, että se ei tule vähentämään kuntien jo päättämiä kesätyöpaikkoja vaan tämä tuki tulee niiden lisäksi. Tukimäärällä tarjotaan kesätyöpaikka 50 nuorelle kahdeksi viikoksi.

- Ensikosketus työelämään on nuorille tärkeää. Alle 18-vuotiaille ensimmäisen kesätyöpaikan saaminen voi olla hankalaa. Haluamme näin auttaa 15–17-vuotiaita nuoria saamaan tarvittavaa työkokemusta, sanoo OP Suomenselän toimitusjohtaja Timo Suhonen. OP Suomenselkä on jo aiempina kesinä kustantanut kesätyöpaikkoja tällä tavalla. Lisäksi Haapavedellä ja Kärsämäellä eri yhdistysten on mahdollista hakea kunnalta kyseistä tukea nuorten työllistämiseen. Yhdistyksille kynnys nuoren palkkaamiseen on tällä tavalla ollut matalampi. Toimialueella nuoret ovat työskennelleet esimerkiksi puutarhan hoidossa, kyläyhdistyksissä, paikallismuseoissa, vanhusten yhdistyksissä tai urheiluseuroissa.

- Aikaisemmin toteutetuista kesäduunikampanjoista saadut kokemukset ja palaute ovat olleet pelkästään myönteisiä. Nuoret ovat olleet motivoituneita ja pidettyjä työntekijöitä. Pankki työllistää myös itse nuoria merkonomi- tai tradenomiopiskelijoita kesätöihin, jatkaa toimitusjohtaja Timo Suhonen.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: