Takalo lupasi jo paikan koirille: Koirapuistosta ja liikuntakortista aloite

Sauli Takalo lupasi koirapuistolle jo maata käyttöön. Uuden uimahallin ja kuntosalien toivotaan aktivoivan työttömiä.

Sirpa Kortet
Takalo lupasi jo paikan koirille: Koirapuistosta ja liikuntakortista aloite

Anne Hannus toi yli 400 allekirjoittajan aloitteen koirapuistosta Oulaisten valtuustolle. Asia etenee nyt valtuustoaloittena selvitettäväksi.

Sirpa Kortet

OULAINEN Uudelle valtuustokaudelle jatkavat, nykyiset oulaistelaispäättäjät Anne Hannus (kok) ja Kari Hyytiäinen (vas) olivat aloitteellisia. Viimeviikkoisessa valtuuston kokouksessa Hannus jätti aloitteen, jolla hän toivoo koirapuiston perustamista Oulaisiin.

- Asian alullepanijana on ollut Mika Ilomäki ja hän on kerännyt aloitteeseen yli 400 allekirjoitusta, Hannus taustoitti.

Valtuustoaloitteella toivotaan paikkakunnalle tilaa, jossa koiraharrastajat voisivat vapaasti harjoituttaa lemmikkejään. Saatekeskustelussa nousi esille, että joissakin tilanteissa koirat ovat saattaneet karata ja näin ollen koiria on päätynyt löytöeläinkoteihin.

Varavaltuutettuna kokouksessa ollut Sauli Takalo (kesk) tarjosi jo koirapuistolle paikan.

- Kymmenen hehtaaria löytyy ja tie on perille asti, hän sanoo.

Toinen aloite pureutuu kuntalaisten hyvinvointiin. Valtuutettu Kari Hyytiäinen toivoo, että kaupunki antaa pitkäaikais- ja nuorisotyöttömille kortin, jolla he pääsevät ilmaiseksi uimahalliin ja kaupungin omistamiin kuntosaleihin niiden aukioloaikoina.

– Tällä tavalla saadaan työttömille kuntouttavaa toimintaa, joka palvelee heidän terveyttään, hyvinvointia ja työkykyä. Samalla se aktivoi heidän sosiaalista elämää ja estää syrjäytymistä, Hyytiäinen perustelee.

Valtuutettu Jari Männikkö (sd) antoi aloitteelle tukensa. Hän laski, että yhden tai kahden syrjäytyneen estäminen tuo säästöjä.

– Kannatettava aloite, hän toteaa.

Samalla linjalla oli valtuutettu Raimo Räisänen (kesk). Hän muistutti, että kaupungilla on käytössä senioripassikin. Jorma Perälä (kesk) muistutti uuden uimahallin taksoituksesta, jotta aloite huomioidaan siinäkin yhteydessä. Yleiskeskustelussa uimahallin valmistumisesta moni valtuutettu muistutti sivistyslautakuntaa, joka käyttömaksuja valmistuvalle uimahallille miettii, että hinnoittelu pitää pitää maltillisena. Näin taataan se, että uimahallin käyttäminen on mahdollista niin lapsille kuin ikääntyneillekin.

Valtuutettu Veli Tirilä (kesk) halusi tietää, miten uimahallin sisätilat somistetaan. Kaupunginkamreeri Hannu Kaartinen tiesi vastata, että tilassa hyödynnetään uutta teknologiaa niin, että seinille heijastetaan vesiaiheisia valokuvia vuodenaikojen mukaan. Muutoin sisätilojen väritys on suoraan arkkitehdin suunnitelmista toteutettua jälkeä.

Jaakko Kittilä (kesk) pohti ääneen, voisiko joku paikallinen kulttuuritekijä esimerkiksi lahjoittaa näkemystään ja osaamistaan uimahallitilojen koristamiseksi.

Kaupunginjohtaja Esa Sippola kiteytti uimahallikeskustelun toteamalla valmistuvan hallin olevan komea.

- Ollaan ylpeitä siitä. Tekniselle puolelle valtava kiitos. Halli on pysynyt talousarviossa ja se on mahtava, Sippola sanoo.

Valtuutettu Heikki Pihlajaharju (kesk) toteaa sen olevan aivan kylpylätasoa.

Valtuusto myönsi eron Tero Paakkoselle luottamustehtävästä. Hänen tilalleen perusturvalautakuntaan valittiin jäljellä olevaksi toimikaudeksi Tommi Oja.

Tilintarkastajaksi Oulaisten kaupungin hallinnon ja talouden tarkastamiseen valittiin Julkispalvelut EY Oy. Toiminta-aikaa ovat vuodet 2017 ja 2018. Vastuullisena tilintarkastajana toimii JHT, KHT Anne Räisänen.

Kivisenkankaan asemakaavan muutosehdotus hyväksyttiin, samoin hyväksyttiin asemakaavan muutosehdotus Oulaksen kaupunginosassa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: