Laura Seppä

Tuorein Oulaskankaan sairaalan synnytysosaston toimintaa koskeva tieto tuli julki torstaina. Korkein hallinto-oikeus (KHO) kielsi Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätöksen täytäntöönpanon. Kielto on voimassa niin kauan, kun asiaa koskeva valitus on ratkaistu KHO:ssa tai sitä ennen toisin määrätään.

Päätös tarkoittaa sitä, että synnytystoiminta voi Oulaskankaalla jatkua ainakin siihen saakka, kunnes KHO tekee päätöksensä. KHO:n mukaan hallinto-oikeuden synnytysten lakkauttamista koskevan päätöksen täytäntöönpano ei ole perusteltua ennen KHO:n ratkaisua.

KHO:n käsiteltävänä on nyt Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän tekemä valitus. Kuntayhtymä ei ollut tyytyväinen hallinto-oikeuden päätökseen. Hallinto-oikeus päätti aiemmin, että synnytykset Oulaskankaalla pitää lopettaa ensi kesäkuun loppuun mennessä.

Alkuperäisen lopettamispäätöksen asiasta teki viime vuonna sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira. Sen jälkeen asia eteni oikeuteen.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: