Trinitas-suunnitelma voitti arkkitehtuurikilpailun

Ylivieskan seurakunta
Trinitas-suunnitelma voitti arkkitehtuurikilpailun
Heli Nurkkala

YLIVIESKA Arkkitehtitoimisto K2S:n Trinitas voitti Ylivieskan seurakunnan järjestämän arkkitehtuurikilpailun.

Seurakunnan tavoite on, että voittajatyön pohjalta käynnistetään Ylivieskan uuden kirkkorakennuksen jatkosuunnittelu rakennuttajan ja seurakunnan edustajien kanssa.

Palkintolautakunta perustelee, että Trinitas on ammattitaitoisesti laadittu ja arkkitehtonisesti korkeatasoinen.

Ylivieskan seurakunta

–Rakennuksen hahmo ja julkisivuaiheet tuovat selkeitä muistumia harmaakivikirkkoihin, mutta rakennus on samalla hyvin nykyaikainen vaaleine, yksiaineisin tiilipintoineen ja harkittuine avauksineen, lautakunta perustelee.

–Kirkosta muodostuu selkeästi Ylivieskan keskustaa eri suunnista hallitseva kaupunkikuvallinen kiintopiste, jollaista kilpailuohjelmassa toivottiin.

Voittajasuunnitelma palkittiin 30 000 euron suuruisella palkinnolla. 12 000 euron palkinnon saivat Silta ja Kooda sekä 7 000 euron palkinnolla Emilia.

Arkkitehtuurikilpailuun lähetettiin 214 ehdotusta.

Ylivieskan seurakunta

Ylivieskan seurakunta nimesi palkintolautakunnan, jonka puheenjohtajana toimi Timo Määttä, varapuheenjohtajana Kalle Luhtasela ja Pekka Similä, Merja Jaakola, Marja Himanka ja Hannu Jussi-Pekka.

Ylivieskan kaupunki nimesi lautakuntaan Risto Suikkarin ja Leena Löytynojan.

SAFA:n kilpailutoimikunta nimesi mukaan Janne Pihlajaniemen ja Ulla Raholan. Lautakunnan sihteerinä toimi Kerttu Illikainen.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: