Heli Nurkkala

MERIJÄRVI Merijärvellä tuloveroprosentti on ensi vuonna 21,50 prosenttia eli tuloverotus ei kunnassa kiristy. Valtuusto teki tuloverosta yksimielisen päätöksen.

Kyseinen tuloverotus on ollut kunnassa vuodesta 2016.

Kiinteistöverotukseen tulee korotuksia. Yleinen kiinteistövero nousee 1,03 prosenttiin, vero on tänä vuonna 0,93 prosenttia.

Valtuusto nosti myös muiden asumiseen käytettyjen rakennusten verotusta. Rakennusten kiinteistövero on tänä vuonna 1,00 prosenttia ja ensi vuonna rakennuksista verotetaan 1,03 prosenttia.

Vakituisten asuinrakennusten kiinteistövero säilyy 0,45 prosentissa ja yleishyödyllisten yhteisöjen kiinteistövero 0,25 prosentissa.

Uutena verona kunta perii voimalaitosveroa, joka on 3,10 prosenttia.

Kiinteistöverotuksen päätökset tehtiin myös valtuuston yksimielisellä päätöksellä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: