Laura Seppä

Kotimaisen puuraaka-aineen tuottajat kokoontuivat Metsänhoitoyhdistys Haapavesi-Kärsämäen jäseniltaan Haapaveden Norassa viime viikolla. Illan ohjelmassa oli ruokailu, jonka jälkeen tiiviin ohjelman avasi yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Heino Vuorenmaa. Hän muun muassa kiitteli jäseniä aktiivisuudesta.

Yhteislauluja laulettiin Merja Väyrysen ja Jaana Karvosen vetäminä. Tellervo Kari lausui yllätysnumerona kirjoittamansa metsäaiheisen runon, joka oli valmistunut vain hieman ennen tilaisuuden alkua.

Metsänomistajat kuulivat puheenvuorot MTK:n kenttäpäällikkö Markku Ekdahlilta ja metsänhoitoyhdistyksen toiminnanjohtaja Jaana Karvoselta. Metsänomistajan pää menee helposti pyörälle metsäalalla toimivien tahojen paljoudella, joten toiminnanjohtaja selvitti, mikä on metsänhoitoyhdistys.

Yli 80 vuotta toimineella yhdistyksellä on toimistot Haapavedellä ja Kärsämäellä. Ne ovat Pohjois-Pohjanmaan puustoisimpia pitäjiä.

Toimihenkilöitä metsänhoitoyhdistyksellä on seitsemän. Lisäksi on metsureita ja urakoitsijoita. Yhdistys työllistää vuosittain noin 15-20 nuorta kesätöihin.

Toiminnanjohtaja Jaana Karvonen kertoi, että metsänhoitoyhdistys ei saa suoraa tukea kunnilta tai valtiolta. Toiminnan maksavat metsänomistajat.

Yhdistys on metsänomistajajäsenten edunvalvoja. Se tarjoaa metsätalouden ja luonnonhoidon palveluja. Yhdistys on metsänomistajien hallinnoima.

Karvonen toi esille, että metsänomistajat ovat tärkeä taho elinkeinoelämälle. Kantorahatuloja yhdistyksen alueella liikkuu noin 6-7 miljoonaa euroa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: