Laura Seppä

Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, eli ensi vuoden alusta lähtien Koulutuskeskus Jedu, on saanut uuden koulutuksen järjestämisluvan. Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä lupa tulee voimaan ensi vuoden alusta.

–Olemme ihan tyytyväisiä kokonaisuuteen. Meillä muutokset olivat pieniä, kuntayhtymän johtaja ja rehtori Keijo Makkonen toteaa.

Uutena koulutuksena Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymälle on myönnetty järjestämislupa turvallisuusalan perustutkintoon. Turvallisuusalan koulutusta on järjestetty tähän saakka aikuiskoulutuksena Ylivieskassa. Perustutkinnon saamista Makkonen kommentoi hienoksi jutuksi.

–Lupaa ei ole myönnetty millekään tietylle paikkakunnalle. Voimme järjestää sitä millä toimipisteellä tahansa, Makkonen kertoo.

Toinen uusi lisäys koskee maatalouden perustutkintoa. Kyseisen tutkinnon järjestämislupa koulutuskuntayhtymällä on ollut jo ennestään, mutta uuden luvan myötä se saa tarjota perustutkinnon sisällä uutena osaamisalana eläintenhoitoa.

–Pettymys oli se, ettei saatu metsäkonekuljettajan koulutusta, mitä haettiin, Makkonen toteaa.

Menetyksiä Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymälle ei luvanhaussa tullut. Mitään jo olemassa olevia lupia ei otettu pois. Kuntayhtymä joutui kuitenkin hakemaan lupaa esimerkiksi vankilakoulutukselle, joka ei ole Makkosen mukaan aiemmin ollut luvanvaraista.

–Nyt piti kaikkien hakea sille lupaa. Me saimme sen, hän kertoo.

Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymän seitsemän ammattiopistoa muodostavat ensi vuoden alusta lähtien Koulutuskeskus Jedun. Sen toimipisteet sijaitsevat edelleen Haapajärvellä, Haapavedellä, Kalajoella, Nivalassa, Oulaisissa, Piippolassa (Siikalatva) ja Ylivieskassa.

Uuden järjestämisluvan mukaisesti tutkintoja ja valmentavaa koulutusta järjestetään ensisijaisesti seuraavien kuntien opetus- ja koulutustarpeeseen: Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Kalajoki, Kärsämäki, Nivala, Oulainen, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Reisjärvi, Sievi, Siikalatvan Piippola ja Ylivieska. Tutkintoja ja koulutusta voidaan järjestää tarpeen vaatiessa Ahvenanmaan maakuntaa lukuun ottamatta myös muualla Suomessa.

Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymällä on oikeus järjestää järjestämisluvan mukaisia tutkintoja ja koulutusta työvoimakoulutuksena ja oppisopimuskoulutuksena. Lisäksi Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymällä on oikeus järjestää järjestämisluvan mukaisia tutkinto- ja valmentavaa koulutusta vankilaopetuksena.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Tuo on hyvin Erikoista että tuossa jutussa ei mainita Pyhäjokea ollenkaann jossa on menneillään Euroopan suurin Työmaa jossa tarvittais turvallisuus koulutusta jos jossain .Pyhäjoki kuuluu Pyhäjokiseutukuntaan jos joku eikä mihinkään muuhun Pyhäjokisten pitää ruveta pitämään omaa puolta paljon enemmän ,voimalan pitää ruveta työllistämään lähinnä Pyhäjoella asuvia.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: