Laura Seppä

Valepoliisi-ilmiö on poliisin mukaan tällä hetkellä todella vakava ongelma. Huijausyritysten tahti on kiihtynyt poliisin tiedottamisesta huolimatta. Viime aikoina on kirjattu rajusti uusia asiaa koskevia rikosilmoituksia.

Poliisin mukaan huijaamisen härskiydellä ei näytä olevan mitään rajoja. Pitkäkyntiset ovat iskeneet hyväuskoisten iäkkäiden ihmisten pankkitileille. Vaaravyöhykkeellä ovat niin mummojen kuin pappojenkin säästöt.

Poliiseina esiintyvät ja pääasiassa iäkkäille soittelevat huijarit yrittävät urkkia puhelimitse pankkitunnuksia. Oikea poliisi ei koskaan toimi näin. Poliisi vetoaa nyt iäkkäiden ihmisten läheisiin sekä kaikkien iäkkäiden ihmisten kanssa toimiviin. Tietoa on hyvä levittää ja samalla varoittaa lähimmäisiä.

–Vastenmieliselle ilmiölle on tehtävä loppu. Siihen tarvitaan meitä kaikkia. Ottakaa asia puheeksi ja painottakaa, että puhelimessa ei saa luovuttaa pankkitunnuksia kenellekään. Myöskään sähköpostitse ei saa tunnuksia luovuttaa. Huijarit voivat tekeytyä vaikka minkä lajin viranomaiseksi ja keksiä vaikka mitä verukkeita. Näitä ei saa uskoa, poliisista tiedotetaan.

Valepoliisihuijauksia tutkitaan virkavallan anastuksina ja petoksina tai petoksen yrityksinä. Onneksi huijaukset yleensä jäävät yritykseksi, mutta pahimmillaan on onnistuttu huijaamaan satoja tuhansia euroja. Kyseessä on niin vakava rikos, että yrityskin on rangaistava.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: