Vanhustenviikon tiivis tapahtumapäivä perjantaina Pyhäjokialueella ja Raahessa

Arkistokuva Annika Pienipaavola
Vanhustenviikon tiivis tapahtumapäivä perjantaina Pyhäjokialueella ja Raahessa

Juha Laikari toimii juhlapuhujana Merijärven vanhustenviikon pääjuhlassa.

Heli Nurkkala

Vanhustenviikon pääjuhla järjestetään perjantaina Oulaisissa ja Merijärvellä. Merijärven juhla järjestetään seurakuntatalossa, jossa juhlapuheen pitää oulaistelainen Juha Laikari.

Oulaisissa pääjuhla järjestetään seurakuntakodissa. Merijärven ja Oulaisten juhlat alkavat kello 13.

Merijärvi ja Oulainen järjestivät vuosia yhteisen vanhustenviikon pääjuhlan. Perinne päättyi viime vuonna, jolloin paikkakunnilla järjestettiin jo omat juhlat.

–Juhlaperinne perustui aiemmin toimineen kansanterveystyön kuntayhtymään, jossa vanhusneuvosto oli yhteinen. Itsekin toimin neuvostossa Merijärven edustajana, kertoo merijärvinen Leena Ojala.

Nykyään Merijärvi ostaa sote-palvelut Kalajoen kaupungilta, joten yhteistyö suuntautuu Kalajoelle. Merijärven edustaja toimii vastaavasti Kalajoen vammais- ja vanhusneuvostossa. Edustajana toimii Leena Ojala.

–Yhteistyöstä huolimatta järjestämme oman vanhustenviikon pääjuhlan. Aiemminhan pääjuhla järjestettiin vuoroin Merijärvellä ja Oulaisissa. Oma juhla tuntuu hyvältä ratkaisulta, jo matkojenkin takia. Monelle liikkuminen on haasteellista, joten lähellä olevaan juhlaan on helpoin tulla, Ojala vertaa.

Oulaisten ja Merijärven yhteisjuhlaan valittiin vuoden vanhus molemmilta paikkakunnilta.

–Merijärvellä valinnasta luovuttiin. Haluamme järjestää mukavan, oman pienen juhlan, Ojala sanoo.

Oulaisten vanhusneuvoston puheenjohtaja Veikko Kallio arvostaa paikkakuntien yhteistä juhlaperinnettä.

–Yhteinen vuorovaikutus koettiin hyväksi, ja aiempaa juhlaperinnettä voidaan varmasti jatkaa, jos näin päätetään. Vaikka omat juhlat järjestetään paikkakunnilla, arvelen, että osa oulaistelaisista käy juhlissa Merijärvellä ja toisinkin päin, Kallio kertoo.

Perjantaina järjestetään myös muita vanhustenviikon tapahtumia.

Oulun yliopiston tietotekniikan osaston johtaja ja robotiikan asiantuntija Juha Röning vierailee Pyhäjoen kirjastolla kertomassa elämästään ja työstään kello 18 alkaen.

Haapavedellä järjestetään pianisti Janne Mertasen Suomi 100 -konsertti kello 18 alkaen ammattiopiston salissa. Konsertin ohjelma koostuu yksinomaan suomalaisten säveltäjien musiikista, eli säveltäjäniminä mm. Sibelius (Finlandia säveltäjän omana pianosovituksena), Kokkonen, Rautavaara, Englund ja Palmgren, sekä yksi kiertuetta varten tilattu teos säveltäjä Ari Romppaselta.

Raahessa Palvelukoti Ankkurissa järjestetään kahvitus, jonka järjestää Raahen Eläkeläiset ry. Tapahtuma alkaa kello 13.30.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: