Vilja kyti kuivaamossa Haapavedellä, sohvapalo rivitalossa Kärsämäellä

Vilja kyti kuivaamossa Haapavedellä, sohvapalo rivitalossa Kärsämäellä
Heli Nurkkala

HAAPAVESI- KÄRSÄMÄKI Ripeä toiminta esti isommat vahingot viljankuivaamossa torstaina Linnaistentiellä Haapavedellä.

–Kuivaamon laarissa ollut vilja alkoi kyteä. Omistaja sammutti kytevän palon, jolloin palo ei päässyt leviämään laarista kuivaamorakenteisiin. Palokunta avusti omistajaa laarin tyhjennyksessä ja varmisti, että palo sammui, Antero Suomela päivystävä palomestari kertoo.

Henkilövahinkoja palosta ei aiheutunut. Vahingot jäävät menetettyyn viljaan.

–Vastaavia tilanteita on nyt ollut viljankuivaamoissa. Siitä syystä, että pellot ovat niin märkiä. Kostunut viljaa ei ehdi kuivaa oletetussa ajassa, joten se saattaa kuumua liikaa ja alkaa kärytä ja aiheuttaa palovaaran, Suomela toteaa.

Pelastuslaitos sai hälytyksen torstai-iltana kello 19.13 Annalantielle Kärsämäellä.

–Rivitaloasunnossa syttyi tulipalo. Palon aiheutti tupakointi, jonka seurauksena syttyi sohva palamaan. Asukkaat kantoivat sohvan ulos. Asunto kärsi savuvahinkoja, mutta asunnossa olleille henkilöille ei aiheutunut vahinkoja, Suomela kertoo.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: