Laura Seppä

Vuoden kärsämäkiseksi on valittu pitkään Kärsämäellä toiminut yritys, Saaren Kuljetus Oy. Yli 40 ihmistä työllistävä yritys on osoittanut, että luotettavalla ja laadukkaalla toiminnalla voi menestyä myös kasvukeskusten ulkopuolella.

–Ihan hienolta ja mukavalta tämä tuntuu. Ei me osattu tätä odottaa. Ei käynyt mielessäkään, yrityksen hallituksen puheenjohtaja Ilkka Saari toteaa.

Yrityksen toiminta on alkanut jo vuonna 1975 ja jatkuu jo toisessa polvessa. Toimitusjohtaja Jukka Saari aloitti hommat 80-luvun alkupuolella ajokortin saatuaan. Ilkka Saari tuli yritykseen töihin 90-luvun alkupuolella. Yrityksen on perustanut heidän isänsä Lauri Saari.

Toiminta lähti liikkeelle pienestä. Lauri Saari ajeli tavaraa pakettiautolla ympäriinsä lähialueella. Vähitellen yritykseen tuli muitakin kuskeja, ja kalusto kasvoi. 90-luvun alkupuolella ajossa oli viitisen autoa, nykyään niitä on yli 20.

–Muistan, kun pikkupojasta asti oltiin aina kaikki lomat mukana kaikenlaisessa ajossa. Siihen hommaan kasvettiin, Ilkka Saari kertoo.

Saaren Kuljetus toimii ympäri maata. Rekka-autoissa kulkee paikasta toiseen kaikenlaista tavaraa, mitä kuvitella saattaa. Asiakkaina on sekä isoja valtakunnallisia toimijoita että pienempiä asiakkaita.

–Palvelulla ja joustavuudella yritetään pärjätä. Tulevaisuuteen katsotaan ihan luottavaisesti, Ilkka Saari sanoo.

Toimipisteet sijaitsevat Kärsämäellä ja Ylivieskassa. Ajoja on maan päästä päähän, ja nykyään myös Ruotsin puolelle. Saaren veljekset ovat myös päivittäin ajossa mukana.

–Pyöritään siellä seassa, Ilkka Saari toteaa.

Vuoden kärsämäkinen -tunnustus on luovutettu yrityksen edustajille Kärsämäen joulunavauksessa lauantaina. Kärsämäkiset ovat saaneet vaikuttaa valintaan äänestämällä ja ehdottamalla. Myös kouluilla ja nuorisotilassa oli omat äänestyspisteet.

–Kärsämäki sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella, sopivasti Helsinki-Rovaniemi akselilla, joka tuntuu sopivan mainiosti kuljetusalan yritykselle, Kärsämäen kunnan sivistysjohtaja Ira Toppinen toteaa.

Vuoden kärsämäkinen on valittu vuodesta 2009 saakka, samoin kunnan kulttuuripalkinto. Palkinnoilla on jaettu myönteistä palautetta aktiivisille kuntalaisille, yrityksille, yhdistyksille ja muille tahoille.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: