Mitä mieltä olit uusista parkkialueista? 19 000 ihmistä saatiin tyytyväisinä mahtumaan konepäiville

Maija Pylväs
Mitä mieltä olit uusista parkkialueista? 19 000 ihmistä saatiin tyytyväisinä mahtumaan konepäiville
Maija Pylväs

OULAINEN 25. Waltakunnalliset Weteraanikonepäivät toivat viikonlopun aikana Törmäperän alueelle noin 19000 kävijää. Vilkkain päivä oli perinteisesti lauantai, jolloin kävijämäärä hipoi ennätyslukemia. Sunnuntai puolestaan oli tavallista hiljaisempi.

Maija Pylväs

Wanhan Woiman puheenjohtajan, Jouni Aitto-ojan mukaan lippuja myytiin noin 13800 kappaletta. Sen kun muuttaa kävijämääräksi, tulee noin 19000 kävijää.

–20000 tavoiteltiin, joten ihan siihen ei päästy, mutta viiden parhaan vuoden joukkoon päästiin. Erittäin tyytyväinen olen, Aitto-oja kommentoi sunnuntai-iltana.

Maija Pylväs

Konepäivien kävijämääräksi on vakiintunut viime vuosina vajaa 20000. Tämä vuosi oli kymmenes vuosi peräkkäin, kun kävijämäärä pyöri samoissa lukemissa. Kaikkien aikojen ennätys on ollut 22000 kävijää.

–Ilmat suosivat ja samanlainen tunnelma oli kuin aina ennenkin. Järjestelyjen puolesta kaikki onnistui loistavasti. Kaikki aina ihmettelevät, että miten konepäivien aikaan sattuvat niin hyvät säät, mutta ehkä meillä vain on hyvät suhteet tuonne yläilmoihin.

Maija Pylväs

Aitto-oja kertoo olevansa tyytyväinen siitä, että talkoolaisia saatiin jälleen hyvin mukaan ja koko systeemi toimi.

–Sää tietysti vaikuttaa tunnelmaan, mutta kyllä sekin, että ihmiset toimivat moitteettomasti tapahtumassa, lisää positiivisuutta. Meille järjestäjille se on mannaa ja sokeria, että kävijät viihtyvät. Se innostaa jatkamaan näitä hommia.

Maija Pylväs

Tänä vuonna käytössä oli uusia parkkialueita, joista saatiin positiivista palautetta.

–Tarkoitus on, että ne ovat jatkossakin parkkikäytössä. Kukaan ei valittanut pätkääkään parkkeerausjutuista. Myös linja-autokuljetus oli jälleen kätevä. Melkoiset jonot olivat kuulemma lauantaina Osuuspankin pysäkillä.

Maija Pylväs

Perheen pienimmille oli keksitty tänä vuonna enemmän puuhaa.

–Siitä olin iloinen, että meillä oli ensimmäistä kertaa hiekkalaatikko lapsille tuossa kahvion vieressä. Siinä näytti olevan useampia iloisen näköisiä pikkuisia leikkimässä. Tällaisia pitäisi hoksata enemmänkin.

Maija Pylväs

Perjantaina julkaistu Wanhan Woiman historiikki meni hyvin kaupaksi. Sitä myytiin noin 200 kappaletta.

–Kommentit kirjasta ovat olleet positiivisia. Merkillinen menestystarina on ollut muidenkin mielestä merkillinen menestystarina.

Maija Pylväs

Aitto-oja paljastaa, että kirjan nimen, Merkillinen menestystarina, lausui ensimmäisen kerran Jouko Lauriala saarnassaan.

–Niinpä kirkkokahveilla Koskelan talossa ojensin Joukolle kirjan, että pitäähän se kirjan nimen ensimmäistä kertaa lausujalle lahjoittaa tämä kirja.

Maija Pylväs

Seuraavien konepäivien suunnittelu aloitetaan Aitto-ojan mukaan välittömästi.

–Tuossa sovittiin jo treffejä sellaisten kanssa, jotka tulevat vuodesta toiseen muualta talkoolaisiksi.

Maija Pylväs

Konepäiväkävijöiden kesken arvottu Muuli-merkkinen peräkärry meni Oulaisiin Tuomas Korpelalle. Maanantaina konepäivien alueella alkaa purkutalkoot.

Maija Pylväs
 

Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: