Laura Seppä

Riskalankankaan tuulivoimapuistoa koskeva kaavoitus lähtee käyntiin Haapavedellä. Kaupunginhallitus päätti asiasta maanantaina yksimielisesti keskustelun ja kahvipaussin jälkeen.

Kaupunginhallitus hyväksyy VSB Uusiutuva Energia Suomi Oy:n oikaisuvaatimuksen. Yhtiö teki sen aiemmasta kaupunginhallituksen päätöksestä. Hallitus päätti toukokuussa, ettei kaavoitusta käynnistetä. Nyt hallitus on yksimielisesti kaavoituksen käynnistämisen kannalla.

Alueen rajaus, erityisesti sen pohjoinen laita, tulee tarkastella kaavoituksessa niin, että alueen asutus tulee huomioiduksi. Kaupunginhallitus päätti, että alueen pohjoisrajaa muutetaan. Se tulee Riskalankankaan metsätiehen ja Riskalankankaan tien päästä suoraan Ylivieskan rajaan. Tehty muutos muuttaa aluetta olennaisesti.

Tuulivoimapuistosuunnitelmat ovat herättäneet Haapavedellä erittäin runsaasti keskustelua puolesta ja vastaan. Asiaa on käsitelty kaupunginhallituksessa useita kertoja. Aiemmin syksyllä järjestetyssä yleisötilaisuudessa oli tupa täynnä asiasta kiinnostunutta väkeä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: