Yleisön valvontapyyntöön reagoitu: Poliisi on nyt tarkistanut mopoja

Noin sata mopoilijaa pysäytettiin.

Poliisi
Yleisön valvontapyyntöön reagoitu: Poliisi on nyt tarkistanut mopoja

Viritetty mopo.

Oulun poliisilaitos suoritti syyskuussa tehostettua liikennevalvontaa mopoiluun liittyen koko poliisilaitoksen alueella. Tehostetulla valvonnalla pyrittiin vastaamaan poliisille tulleisiin valvontapyyntöihin, joita tänä syksynä on tullut varsin paljon.

Valvonnassa keskityttiin mopojen kuntoon sekä virityksiin sekä mopoilijoiden ajotapoihin. Kaikkia liikenteessä tavattuja mopoilijoita ei pysäytetty, vaan valvonnassa puututtiin niihin tapauksiin, jossa ajopeleissä oli näkyviä kuntopuutteita tai kuljettajan ajotavassa huomauttamista.

Valvonnassa pysäytettiin noin 100 mopoilijaa. Rikesakkomääräyksiä kirjattiin 30 kpl ja sakkovaatimuksia 37 kpl. Rikosilmoituksia kirjattiin yhdestä rattijuopumuksesta sekä yhdestä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Mopojen tavallisimmat kuntopuutteet liittyivät jarruihin, ajo-, taka- ja jarruvaloihin sekä renkaiden kuntoon. Monesti myös iskunvaimennuksessa ja ohjauksen sekä renkaiden laakeroinneissa oli huomauttamista. Myös taustapeilien puuttumiseen kiinnitettiin huomiota. Viritettyjä mopoja tavattiin varsin paljon. Näistä moottoripyöriksi luokiteltavia oli parikymmentä.

Poliisin ottamassa kuvassa näkyy, kuinka mopon hammasrattaiden kiinnitystä on muutettu.

Poliisin ottamassa kuvassa näkyy, kuinka mopon hammasrattaiden kiinnitystä on muutettu.

Moottoripyöräksi muutetun mopon kuljettajat määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon, jos taskussa oli vain AM- luokan ajokortti (mopokortti). Katsastukseen määrättiin yli 30 mopoa joko virittämisen tai jarruttomuuden takia.

Valvonnassa tavattiin myös puolenkymmentä viritettyä kevytmoottoripyörää, eli näiden tehot ylittivät sallitun 11 kw. Lisäksi yksi traktorimönkijä todettiin muutetun nelipyöräksi. Sen rakenteellinen nopeus olisi saanut olla 40 km/h, mutta koeajossa sen nopeudeksi todettiin 97 km/h. Liikenteestä tavattiin myös muutamia alaikäisten kuljettamia mopoja sekä yksi moottoripyörä. Näissä tapauksissa sakkovaatimus meni kuljettajien vanhemmille.

Oulun poliisilaitos tekee myös jatkossa liikennevalvontaa mopoiluun liittyen.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Uutinen koski koko Oulun poliisilaitoksen aluetta. Mitenkähän valvonta hoidettiin täällä Oulaisissa ja mikä oli valvonnan tulos, se kovasti meitä oulaistelaisia kiinnostaa ja se, saiko poliisi nuoret ymmärtämään, mikä on lakien vastaista häirintää.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: