Tutkinta ohi : Poliisi sel­vit­ti Vi­han­nin sa­la­kat­se­lun

Lähihistoriaa : "Näyt­te­ly ei ole sodan ihan­noin­tia, vaan kun­nian­osoi­tus sille su­ku­pol­vel­le joka puo­lus­ti sodissa Suomea"

Nimiä kerätään: Ky­lä­kou­lu­jen puo­les­ta

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Ahlholm Kär­sä­mäel­tä MTK-Poh­jois-Suo­men joh­to­kun­nan johtoon

Kärsämäkinen Jari Ahlholm johtaa MTK-Pohjois-Suomea.
Kärsämäkinen Jari Ahlholm johtaa MTK-Pohjois-Suomea.
Kuva: Jaana Salo/Arkisto

Kärsämäkinen Jari Ahlholm on valittu MTK-Pohjois-Suomi ry:n johtokunnan puheenjohtajaksi. Valinnan teki johtokunta kokouksessaan keskiviikkona. Ahlholmin vastuualueina ovat liiton johtaminen, tuotantotalous, markkinaedunvalvonta ja tukipolitiikka.

Varapuheenjohtajaksi valittiin Eija Komulainen Kuhmosta. Hän vastaa kansainvälisyydestä, kuluttajatyöstä ja metsäasioista.

Johtokunnassa on lisäksi kahdeksan muuta jäsentä. Esa Kemppaisen vastuualueina ovat huoltovarmuus, petopolitiikka, maaseutuyrittäjyys ja porot. Samuli Leinosen vastuualueina ovat naudanlihantuotanto, emolehmät, luomu ja veroasiat. Eija Kodiksen vastuualueina ovat maidontuotanto, marjanviljely- ja puutarhatalous, osaaminen ja hyvinvointi. Hanna Luukisen vastuualueina ovat maaseutunuorten asiat, maidontuotanto, maaseutunuoret, peruna ja lammastalous. Sami Nivalan vastuualueina ovat maaseutunuorten asiat, metsä, vilja, ympäristö- ja maapolitiikka. Heikki Rintalan vastuualueina ovat jäsenasiat, sika- ja siipikarja-asiat sekä kuluttajatyö. Tuomo Tammisen vastuualueina ovat huoltovarmuus, metsä ja hevoset. Tuomas Laakkosen vastuualueina ovat energia, bioenergia, riista-, poro- ja jäsenasiat.