Antin mökki ah­ke­ras­ti käy­tös­sä kesän, lau­ta­kun­ta päi­vit­ti vuok­ra­hin­nat

Aittatoriin kuuluu Antin mökin lisäksi Elsan aitta, Puhkarilan aitta, Pertin aitta ja Janin aitta.
Aittatoriin kuuluu Antin mökin lisäksi Elsan aitta, Puhkarilan aitta, Pertin aitta ja Janin aitta.
Kuva: Laura Seppä/arkisto

Merijärven Aittatorilla olevan Antin mökin vuokrahinta vahvistettiin.

– Antin mökin vuokraamisesta ei peritä maksua merijärvisiltä. Ulkopaikkakuntalaisiltakin peritään vain pieni vuokra, vuokrahinnasta päättäneen vapaa-aikalautakunnan varapuheenjohtaja Tuija Hiitola kertoo.

Hiitola on tyytyväinen siihen, miten innokkaasti Antin mökkiä kesän aikana vuokrattiin koronasta huolimatta. Vuokraajia oli niin Merijärveltä kuin ulkopaikkakunnilta.

Antin mökistä ulkopaikkakuntalaisilta peritään maanantaista sunnuntaihin olevalta vuokra-ajalta 30 euroa ja perjantaista sunnuntaihin vuokra on 20 euroa.

Antin mökissä on pidetty kesän aikana kahvilaa ja mökkiä voi vuokrata myös yksityiskäyttöön.

– Mökissä on palvelutiski ja jääkaappi. Jos mökkiä vuokraa kahvilanpitoa varten voi hyödyntää koulun opetuskeittiötä, jonka tiskikone ja kylmälaitteet ovat myös vuokraajan käytössä. Leipoakin opetuskeittiössä voi, jos käyttää muita sähkölaitteita niistä peritään 11 euron tuntihinta.

Merijärven vapaa-aikaohjaaja Ulla Nivala muistuttaa, että Aittatorilla on myös rakennuksia, jossa voi järjestää esimerkiksi taidenäyttelyn.

– Jos näyttelyitä haluaa pitää voi olla yhteydessä Merijärven kulttuuritoimeen tai Merijärven kotiseutuyhdistykseen. Näyttelyitä pidetään avoinna samaan aikaan kun Aittatorilla kahvila on toiminnassa.

Aittatoriin kuuluu Antin mökin lisäksi Elsan aitta, Puhkarilan aitta, Pertin aitta ja Janin aitta.

Aittatori on paikallisten lahjoittamista aitoista rakennettu merijärvisten yhteinen kokoontumispaikka aivan Merijärven keskustassa. Aittatorin rakentamisen on rahoittanut Rieska-Leader. Aittatori on rakennettu lähinnä talkootyövoimin vuosina 2016–2017. Siellä järjestetään erilaisia tapahtumia, joista suurimpana syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävä Aittasouvi.