Arvo si­joit­ti paperi- ja sel­lu­ko­nei­ta huol­ta­vaan PR Roll­siin

Arvo Sijoitusosuuskunta on osallistunut 400 000 euron vaihtovelkakirjalainalla pyhäjokisen PR Rolls Oy:n rahoituspakettiin. Paketin muut osapuolet ovat Nordea Pankki ja Finnvera.

Rahoituspaketti on kerätty yhtiön kasvusuunnitelman toteuttamiseksi, sillä kasvava liiketoiminta sitoo lisääntyvissä määrin käyttöpääomaa.

PR Rolls on erikoistunut sellu- ja paperikoneiden huoltotöihin kuten koneistukseen, pinnoituksiin, mittauksiin sekä koneiden nopeudennostoihin ja modernisointiin. Selluteollisuudessa yhtiön palvelut liittyvät dd-pesurihuoltoihin. Dd-pesuri on selluntuotannossa kriittinen koneenosa, jonka huolto-osaamista on maailmanlaajuisesti vain muutamalla toimijalle. PR Rolls on solminut dd-pesureiden huoltoon liittyen yhteistyösopimuksen Valmetin kanssa.

Pyhäjoen toimipisteessä tapahtuu projektinsuunnittelu, mutta varsinainen huoltotyö tehdään asiakkaan tiloissa. Suurimman osan vuotta PR Rollsin ammattilaiset ovatkin huoltamassa paperi- ja sellukoneita Suomessa ja ulkomailla.

Arvon sijoitus nivoutuu yhteen yhtiön sukupolvenvaihdoksen ja uuden kasvustrategian toteuttamisen kanssa.

– PR Rolls on kehittynyt paperikoneiden huoltotoiminnassa kapean segmentin syväosaajaksi. Tämä näkyy myös yhtiön tuoreimmassa tilinpäätöksessä, jossa liikevaihto kasvoi 25 prosenttia ja kannattavuus nousi hyvälle tasolle, Arvo Sijoitusosuuskunnan toimitusjohtaja Jari Pirinen toteaa.

PR Rollsin teknisen johtajan Jani Westerlundin mukaan yhtiö on alusta asti panostanut insinööriosaamiseen ja kehittänyt aktiivisesti ratkaisuehdotuksia asiakkaiden kohtaamiin haasteisiin.