Elä­ke­lii­ton tempaus Ou­lai­sis­sa: Puun is­tut­ta­mi­nen on lahja tu­le­vil­le su­ku­pol­vil­le

Sauli Takalo toimi isäntänä istutustempauksessa. Hän esitteli vanhaa työvälinettä Oulaisten yhdistyksen puheenjohtaja Kaija Seposelle ja muille eläkeliittolaisille. Paikalla oli runsaasti osanottajia. Eläkeliiton juhlavuoden kunniaksi liitto on haastanut jäsenensä ilmastonmuutoksen torjuntaan puita istuttamalla. Oulaisten yhdistys tarttui toimeen tänään ja istutti noin 50 kuusen tainta.
Sauli Takalo toimi isäntänä istutustempauksessa. Hän esitteli vanhaa työvälinettä Oulaisten yhdistyksen puheenjohtaja Kaija Seposelle ja muille eläkeliittolaisille. Paikalla oli runsaasti osanottajia.
Sauli Takalo toimi isäntänä istutustempauksessa. Hän esitteli vanhaa työvälinettä Oulaisten yhdistyksen puheenjohtaja Kaija Seposelle ja muille eläkeliittolaisille. Paikalla oli runsaasti osanottajia.
Kuva: Simo Husso

Puun taimien istuttaminen sopii mainiosti eläkeläisjärjestön toimintaan etenkin tänä vuonna. Se on tulevaisuuteen satsaamista.

– Puun istutus symboloi upealla tavalla myös Eläkeliiton juhlavuoden 50-vuotisteemaa "sukupolvien ketjussa". Mikä olisikaan arvokkaampaa lahjaa seuraaville sukupolville kuin mahdollisimman hyvinvoiva luonto, kertoo Oulaisten Eläkeliiton puheenjohtaja Kaija Sepponen.

Puiden istuttaminen ei jäänyt vain symboliseksi sanahelinäksi, vaan oulaistelaiset päättivät tarttua toimeen. Eläkeliittolaiset menivät tänään porukalla metsään istuttamaan puita.

Kaija Sepponen kertoo, että Eläkeliitolla on Oulaisissa noin 700 jäsentä. Hän muistuttaa, että porukalla on osaamista valtavasti.

– Tiedot ja taidot eivät unohdu, kun ihminen jää eläkkeelle. Osaaminen säilyy. Eläkkeellä olevien osaamista pitäisi osata hyödyntää nykyistä paremmin.

Tämänpäiväisellä metsäreissulla osaajaa ei tarvinnut etsiä kaukaa. Metsäguru löytyi jäsenistöstä. Metsäalalla kauan toiminut Sauli Takalo toimi tilaisuuden isäntänä. Hän esitteli istutuspaikan ja opasti metsän istutukseen.

– Istutetaan 50 tainta. Otin kuitenkin varmuuden vuoksi mukaan 60, kun kuitenkin osa menee teiltä haaskuuseen, velmuili Takalo opastaessaan eläkeliittolaisia tehtävään.