Haa­pa­ve­den Syys-Fol­kien toinen kon­sert­ti nähdään livenä, toinen vä­li­te­tään ver­kos­sa

Duo Lajunen&Oksala. Soiva Siili.
Duo Lajunen&Oksala.
Duo Lajunen&Oksala.

Haapavesi Folk järjestää kaksi konserttia, jotka muodostavat tämänsyksyiset Syys-Folkit. Toinen konsertti järjestetään livenä, toinen verkossa.

Perjantaina lokakuun 16. päivä esiintyy Duo Emilia Lajunen ja Suvi Oskala Kulttuurikeskus Kirnussa.

Lauantaina 17. lokakuuta iltapäivän lastenkonsertissa esiintyy verkossa Soiva Siili.

Alunperin lastenkonserttikin oli tarkoitus järjestää Haapavedellä, mutta pandemiatilanteen kiihtyessä Folkeilla päädyttiin striimikeikkaan. Näin kaikilla halukkailla on mahdollisuus osallistua konserttiin vaikka kotisohvalta. Katsomislinkki löytyy viikon lopulla Haapavesi Folkin julkisilta Facebook-sivuilta ja nettisivuilta, joten Facebookkiin ei tarvitse rekisteröityä konserttia seuratakseen.

Kahden viisikielisen hybridiviulun yhtye Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala on akustinen kokoonpano, joka kuulostaa soittajamääräänsä suuremmalta, mahtuu pieneen tilaan eikä tanssittavuuttakaan musiikista puutu!

Duon soittajat ovat alansa huippua ja virtuoottisuudessaan musiikkia voisi kuvata myös kamarikansanmusiikiksi. Yhtyeen ohjelmisto koostuu suomalaisien arkistojen helmistä, jotka yhtye on sovittanut näköisekseen. Uutuutena duon ohjelmistossa on koti- ja ulkomaisilta kollegoilta tilattuja sävellyksiä, joissa duon ilmaisu laajenee entisestään.

Yhtye on konsertoinut Suomessa laajasti ja ulkomailla yhtye on esiintynyt Etelä-Koreassa, Intiassa sekä Pohjoismaissa. Vuonna 2019 duo esiintyi WOMEX-maailmanmusiikkimessuilla virallisena showcase-artistina, jotka valittiin yli tuhannen hakijan joukosta.

Duo on Suomen Kansanmusiikkiliiton lokakuun 2020 kiertueyhtye.

Oululaisen lastenmusiikkiduon Soivan Siilin musiikki on lämmintä ja folkhenkistä. Duon muusikot Kyösti Salmijärvi ja Markus Lampela säveltävät ja sanoittavat lähes kaikki Soivan Siilin laulut. Soiva Siili esiintyy päiväkodeissa, kouluissa ja erilaisissa lasten- ja perhetapahtumissa noin 170 esiintymisen vuosivauhdilla. Soiva Siili on esiintynyt myös ulkomailla, muun muassa Kiinassa ja Englannissa. Yhtye on julkaissut viisi CD -levyä. Oulun kaupunki valitsi Soivan Siilin vuoden 2012 Oulun Vuoden Taiteilijaksi. Soiva Siili sai vuoden 2014 Lastenkulttuurin Valtionpalkinnon. Soivan Siilin ja Jukka Takalon yhteinen ”Vastarannan Siili”-cd oli Emma -palkintoehdokkaana vuoden 2014 parhaaksi lastenmusiikkilevyksi.