Itsenäisyyspäivän kuvatunnelmia: Ou­lais­ten juh­las­sa pu­hut­tiin pe­rin­ne­työn mer­ki­tyk­ses­täi­tyk­ses­tä

Katso kylätallenne täältä: "Oletko mistään ko­toi­sin vai yl­peäs­ti ky­lä­läi­nen?"

Kaatolaskuri: Täältä näet, montako hirveä on jo ammuttu eri kun­nis­sa

Mainos: Pyhäjokiseudun joulutarjous: Pyhäjokiseutu Digi + Lehti 3 kk vain 29 euroa, tilaa tästä!

Kolumni
Tilaajille

Hal­li­tus jatkaa vas­tuu­ton­ta vel­ka­po­li­tiik­kaa

Talousarvioesityksessä valtion vuoden 2022 budjetiksi hallitus jatkaa vihervasemmistolaista vastuutonta rahankäyttöä ja holtitonta velkaantumista. Samaan aikaan kaikki työllisyystoimet ja rakenneuudistukset ovat edelleen tekemättä. Hallitus lykkää uudistuksia ja sysää kaikki tarvittavat talous- ja työllisyystoimet seuraavan hallituksen harteille.

Suomen talous on ollut paranemaan päin. Tästä huolimatta hallitus ottaa velkaa lähes 7 miljardia euroa. Nousukauden aikana ei pitäisi tehdä alijäämäisiä budjetteja. Julkishallinto otti viime vuonna velkaa yli viisitoista miljardia euroa, ja bruttokansantuotetta kasvatettiin velkarahalla. Jotakin tilanteen kestämättömyydestä kertoo se, että bkt on ennusteiden mukaan vuonna 2022 samalla tasolla kuin vuonna 2017. Samaan aikaan valtion menot ovat kasvaneet 18 prosenttia ja valtion velka 23 prosenttia. Valitettavasti tulevat sukupolvet joutuvat hallituksen velkapolitiikan maksumiehiksi.

Hallitusohjelmassa työllisyysasteen nousu määriteltiin tulopohjan keskeisimmäksi elementiksi, jolla paikataan julkisen talouden vajetta.

Lue digiä _1 kk vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.