Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

"Hamp­pu­hank­keet eivät saa jäädä pi­per­tä­mi­sek­si", täh­den­net­tiin hamp­pu­se­mi­naa­ris­sa, joka kokosi yhteen asian­tun­ti­jat, han­ke­ih­mi­set ja yrit­tä­jät –hamp­pu­teh­das  tu­los­sa Poh­jois-Poh­jan­maan ete­lä­osaan

Hamppukeskittymän rakentamisessa on vielä tekemistä. Asiantuntijat alleviivasivat hankkeiden jatkuvuuden turvaamista, innovaatioiden skaalattavuutta, markkinoinnin ammattimaisuutta ja arvoketjujen toimivuutta. Hemkan hampputehdas on nousemassa todennäköisesti Pohjois-Pohjanmaan eteläosiin, paljasti Ville Saarelainen.

Rantalakeus

Supistuvat peltoalat, tuotannon skaalaaminen, lopputuotteen brändääminen ja jalostusasteen säilyttäminen Suomessa.

Näitä asioita tähdensi Työ- ja elinkeinoministeriön neuvotteleva virkamies Reima Sutinen Tyrnävällä torstaina järjestetyssä teollisuushamppuseminaarissa.

– Kehittämishankkeissa on usein se vika, että liikkeelle lähdetään suurella innolla, ja hankkeet toimivat teoriassa ja pienessä mittakaavassa. Käytännön skaalaus jää vähäiseksi, ja kun rahoitus loppuu, myös hanke loppuu. Huomio on syytä kiinnittää siihen, ettei hanke jää pipertämiseksi, itsekin hamppua kasvattanut ja kansalliseen biotalouspaneeliin kuuluva Sutinen muistutti seminaarin osallistujia.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti torstaisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi torstaisin