Kurkistus toimitukseen: Kahen Ka­ha­vit: Mondo ja kan­na­bis pu­hut­ta­vat Py­hä­jo­ki­seu­dun toi­mi­tuk­ses­sa

Seuranta: Ou­lais­ten kau­pun­gin yli­las­ku­tuk­sen tut­kin­ta etenee: Yrit­tä­jän omai­suu­den ta­ka­va­rik­ko­ai­ka jatkuu tam­mi­kuul­le

Kolumni
Tilaajille

Ih­mis­ten alue­po­li­tiik­kaa Suomeen

Mitäs jos työpäivän jälkeen laittaisit tietokoneen kiinni, kotioven auki, sukset jalkaan ja sujahtaisit suoraan ladulle? Tämä olisi ollut vielä vuosi sitten aika harvojen mahdollisuus. Sitten tuli korona ja mullisti monen ihmisen ja myös työpaikan toimintatavat. Epäluulo etätöitä kohtaan mureni kokemusten karttuessa. Huomattiin, että tuottavuus ja tehokkuus jopa kasvoivat. Tulokset ratkaisevat eikä sillä ole mitään merkitystä, onko työ tehty laiturin nokassa tai illalla iltasadun lukemisen jälkeen. Ihmisten toiveet ja käyttäytyminen sekä muuttunut työelämä on tärkeä tunnistaa ja tunnustaa.

Keskusta on tehnyt työtä tasapuolisen aluekehityksen ja ihmisten reilujen mahdollisuuksien vuoksi jo yli sata vuotta. Tavoitteena on, että ihmisillä olisi elämisen ja työnteon edellytykset koko maassa, eikä suomalaisten olisi pakko muuttaa kauas kotiseudulta työn tai opintojen perässä.