Jedun Yli­vies­kan toi­mi­pis­tees­sä var­mis­tui ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­ta, useita al­tis­tu­nei­ta

Ihmisiä muistutetaan metrin turvavälistä toisiinsa, etteivät pisarat lentele. Kuvituskuva.
Ihmisiä muistutetaan metrin turvavälistä toisiinsa, etteivät pisarat lentele. Kuvituskuva.
Kuva: Sirpa Kortet

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio ja Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä tiedottivat perjantaina, että Koulutuskeskus JEDUn Ylivieskan toimipisteessä on todettu koronavirusaltistus.

Tiedotuksen mukaan Ylivieskassa sijaitsevassa Koulutuskeskus JEDUn toimipisteessä on 9. lokakuuta iltapäivällä vahvistettu koronavirustartunta.

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion tartuntataudeista vastaava lääkäri on määrännyt sairastuneen tartuntatautilain mukaiseen kotieristykseen ja lähikontaktit karanteeniin. Altistuneet on kartoitettu ja heihin on oltu yhteydessä perjantain aikana.

Altistuneita opiskelijoita on 11 ja lisäksi jonkin verran henkilökunnan jäseniä. Heidät ohjataan koronavirustestaukseen. Varotoimenpiteenä testataan myös muuta henkilöstöä, jotka ovat kotona karanteeninomaisissa olosuhteissa, kunnes testitulokset tulevat. Kalliosta ollaan henkilöihin suoraan yhteydessä.

Koulutuskeskus JEDUn Ylivieskan toimipisteen opetus järjestetään ensi viikon osalta (vko 42) etäopetuksena ja tukipalveluhenkilöstö siirtyy mahdollisuuksien mukaan etätöihin.

Tällä hetkellä tilanne on rauhallinen eikä etätyömääräys ulotu kaupungin muihin oppilaitoksiin. Tilannetta seurataan aktiivisesti, ja peruspalvelukuntayhtymä Kallio ja Ylivieskan kaupunki ilmoittavat tilanteen mahdollisista muutoksista nettisivuillaan. Oppilaita ja vanhempi informoidaan myös Wilmassa.

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion pandemiatyöntekijät kehottavat alueen asukkaita pysymään rauhallisina ja muistamaan hygieniaohjeet. Huolellinen käsihygienia, yskiminen tai aivastaminen hihaan sekä turvavälit estävät tehokkaasti viruksen leviämistä. Jos turvavälejä ei voida noudattaa, suositellaan käyttämään kasvomaskia.