Jun­nik­ka­la Oy pal­kit­tiin Vuoden kou­lut­tau­tu­ja­na

Palkintojenjakotilaisuudessa markkinointijohtaja Niina Huikuri (Optomed), henkilöstöjohtaja Jukka Uusitalo (PRT-Forest), koulutus- ja viestintäpalvelujen johtaja Riitta Schroderus (Oulun kauppakamari), toimitusjohtaja Kalle Junnikkala (Junnikkala Oy) ja koulutus- ja palveluassistentti Aino Rinta-Säntti (Oulun kauppakamari).
Palkintojenjakotilaisuudessa markkinointijohtaja Niina Huikuri (Optomed), henkilöstöjohtaja Jukka Uusitalo (PRT-Forest), koulutus- ja viestintäpalvelujen johtaja Riitta Schroderus (Oulun kauppakamari), toimitusjohtaja Kalle Junnikkala (Junnikkala Oy) ja koulutus- ja palveluassistentti Aino Rinta-Säntti (Oulun kauppakamari).
Kuva: Oulun kauppakamari

Oulun kauppakamari on palkinnut Vuoden kouluttautujana Junnikkala Oy:n, joka hyödyntää koulutuspalveluja vuodesta toiseen ahkerasti sekä määrällisesti että laadullisesti.

– Meille on erittäin tärkeää, että henkilöstömme osaaminen pysyy ajan tasalla. Meillä pitää olla viimeisin tietämys esimerkiksi lainsäädännöstä, verotuksesta ja palkkakehityksestä. Siksi on erittäin hienoa, että henkilöstömme on oma-aloitteisesti hakeutunut koulutukseen lisäämään ja ylläpitämään osaamistaan. Tämän mahdollisuuden haluamme tarjota henkilöstöllemme myös jatkossa, sanoo toimitusjohtaja Kalle Junnikkala.

Junnikkalan Saha perustettiin Kalajoella elokuussa 1960 osoitteeseen Sahantie 1, jossa tänäkin päivänä sijaitsee yhtiön pääkonttori. Perheyritys on jalostanut vuosikymmeniä pohjoissuomalaista tukkipuuta maailmalle.

– Olemme toimineet puunostajana ja sahatavaran jalostajana jo sukupolvien ajan pitkiä perinteitämme kunnioittaen. On erittäin hienoa, että saimme tämän huomionosoituksen jo toisen kerran. Entisenä kilpaurheilijana osaan arvostaa palkintoja, joka ovat meille imagon lisäksi tärkeitä myös rekrytointivaltteina. Palkinnot kertovat, että yrityksemme arvostaa henkilöstönsä osaamista, toteaa Junnikkala.

Oulun kauppakamari palkitsi Junnikkala Oy:n tänään perjantaina koulutusvuoden avajaistensa yhteydessä Oulussa. Samalla kunniamaininnan saivat Optomed Oy ja PRT-Forest Oy, jotka ovat ansiokkaasti ja pitkään hyödyntäneet kauppakamarin koulutuspalveluja.

– Oulun kauppakamari on halunnut muistaa ja palkita yrityksiä, jotka pitävät henkilöstön osaamista yhtenä yrityksen tärkeimmistä kehittämiskohteista. Vuoden kouluttautuja on palkittu vuodesta 2004. Palkittuja yrityksiä ovat olleet mm. YIT Industria Ylivieska, OK Arina, Elektrobit Oyj, Kaleva Oy, Pölkky Oy. Viime vuoden kouluttautunein yritys oli Sievin Jalkine Oy, kertoo Oulun kauppakamarin koulutus- ja viestintäpalvelujen johtaja Riitta Schroderus.

Koulutuksia Oulussa, Kainuussa, Kalajokilaaksossa ja Koillismaalla

Valtakunnallisesti Kauppakamarit ovat suurimpien ajankohtaiskouluttajien joukossa. Vuosittain kauppakamareiden järjestämissä useissa sadoissa koulutustilaisuuksissa käy yli 15 000 osallistujaa. Kauppakamarikoulutuksen tutkittuja vahvuuksia ovat tuotteiden ja palveluiden laatu, hyvä hinta-laatusuhde, monipuolinen palvelutarjonta, asiakaspalvelu ja hyvät tulevaisuudennäkymät.

– Oulun kauppakamari järjestää koko toiminta-alueellaan vuosittain kymmeniä koulutustilaisuuksia. Kauppakamari tarjoaa koulusta taloushallinnon ja verotuksen, kansainvälistymisen, henkilöstöhallinnon, esimiestyön ja johtamisen sekä myynnin ja markkinoinnin aihepiireistä. Vuosina 2018-2019 koulutuspalautteiden keskiarvo oli 4,5/5. Tämän vuoden kenties mielenkiintoisin uutuus on Hyväksytty myyntijohtaja-kurssi, josta toivotaan seuraavaa koulutuspalvelujemme menestystarinaa, sanoo Riitta Schroderus.