Ota käyttöön: Näin hel­pos­ti lataat Py­hä­jo­ki­seu­dun so­vel­luk­sen kän­nyk­kää­si

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kan­san­edus­ta­ja Pylväs mukana pu­hu­mas­sa susista

Keskustan ja kokoomuksen maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsenet Anne Kalmari, Markku Eestilä, Susanna Koski, Juha Pylväs ja Mikko Kärnä ovat vierailleet tällä viikolla Saksassa ja Ranskassa keskustelemassa EU:n yhteisestä maatalouspolitiikasta sekä puhumassa ajankohtaisista unioniasioista. Matkalle osallistuneiden mukaan kaikkia ajankohtaiskeskusteluja poliitikkojen ja virkamiesten kanssa on leimannut susipolitiikka.

– On käynyt aivan selväksi, että Suomen lailla niin Saksassa kuin Ranskassakin halutaan säännellä susikantaa kansallisesti, eikä komission pillin mukaan tanssien. Näkemyksemme mukaan tämä on meille huikea mahdollisuus ja haluamme antaa ministeri Jari Lepälle täyden tukemme työssä siirtää susi EU:n luontodirektiivissä kevyemmän suojelun piiriin. Isot jäsenmaat Saksa ja Ranska ovat tässä kanssamme samassa rintamassa.

Hallituspuolueiden edustajat kertovat, että he ovat saaneet tukea ajatuksilleen kevyemmästä kansallisesta sääntelystä erityisesti Saksan parlamentista sekä Ranskan senaatista.