Helppo käyttää: So­vel­lus Py­hä­jo­ki­seu­dun lu­ke­mi­seen on nyt valmis –Näin hel­pos­ti lataat sen kän­nyk­kää­si

Kaatolaskuri: Täältä näet, montako hirveä on jo ammuttu eri kun­nis­sa

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Kan­san­edus­ta­jat Mat­ti­la, Ait­ta­kum­pu ja Tal­vi­tie vaa­ti­vat: "Hy­vin­voin­tia­lueel­le siir­ty­vien kuntien kiin­teis­tö­jen vuokrat ta­sa­puo­li­sek­si"

Keskustan kansanedustajat Hanna-Leena Mattila ja Pekka Aittakumpu sekä kokoomuksen Mari-Leena Talvitie vaativat eduskunnan puhemiehelle osoittamassaan kirjallisessa kysymyksessä, että Paras-lain aikaan perustettujen kuntayhtymien vuokria täytyy kohdella samalla tavalla kuin muiden hyvinvointialueelle siirtyvien kiinteistöjen vuokria. Niille tulee myöntää sama 3+1 vuoden siirtymäaika.

Kansanedustajat perustelevat, että ministeriössä ja hyvinvointialueella on tulkittu vuokra-asetusta siten, että nämä kuntien ja kuntayhtymien väliset sote-kiinteistöjen vuokrasopimukset jatkuisivat sellaisenaan entisine vuokranmäärityksineen ja muine ehtoineen. Sopimuksissa vuokra on usein määritelty kunnan sisällä minimaaliseksi, jotta välttämätön palvelu on voitu järjestää alueella. Sopimukset sisältävät usein vain välttämättömät käyttökustannukset, jos niitäkään. Vuokra ei pääsääntöisesti kata pääomakustannuksia, investointikustannuksia eikä esimerkiksi maavuokria.

Lue digiä _1 kk vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.