Helppo käyttää: So­vel­lus Py­hä­jo­ki­seu­dun lu­ke­mi­seen on nyt valmis –Näin hel­pos­ti lataat sen kän­nyk­kää­si

Kaatolaskuri: Täältä näet, montako hirveä on jo ammuttu eri kun­nis­sa

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Kan­san­edus­ta­jat Mattila ja Hän­ni­nen edis­ti­vät Py­hän­kos­ken­tiel­le ra­hoi­tus­ta ensi vuoden bud­jet­tiin

Oulainen

Raahelaiset kansanedustajat Hanna-Leena Mattila (kesk.) ja Katja Hänninen (vas.) jättivät määräaikaan mennessä kuusi yhteistä talousarvioaloitetta.

Mattila ja Hänninen esittävät lisättäväksi valtion vuoden 2023 talousarvioon 400 000 euroa Himangan Pohjoisen Satamatien jalankulku – ja pyöräilyväylän rakentamiseen. Kyseinen maantie 1803 on vaarallinen jalankulkijoille ja pyöräilijöille vilkkaan autoliikenteen vuoksi. Alue on aktiivisesti kehittyvää asuin- ja virkistysympäristöä, jonka tuntumassa on kalanjalostuslaitos.

Kansanedustajat esittävät kotikaupunkiinsa Raaheen 600 000 euron määrärahaa Mattilanperäntien (maantie 18565) ja 200 000 euron määrärahaa Jokelantien (maantie 18585) parantamiseen. Kummatkin ajotiet ovat painautuneita ja reikiintyneitä eikä kuivatus toimi kunnolla. Teiden kunnostaminen parantaisi käytettävyyttä ja liikenneturvallisuutta, sillä asuntoalueille suuntautuvan liikenteen lisäksi ajotietä käyttävät kymmenet raskaan liikenteen ajoneuvot päivittäin.

Mattila ja Hänninen esittävät Raaheen myös 470 000 euron määrärahaa tuulivoimakuljetuksille tarpeellisten maantieliittymien leventämiseen.

Lue digiä _1 kk vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.