Kär­sä­mäen Paa­nu­tont­tu on tullut ta­kai­sin ke­hit­tä­mään paik­ka­kun­nan mat­kai­lua

Paanutonttu on viettänyt hiljaiseloa viime vuodet Paanukirkon suojissa, mutta nyt hän on palannut kuntalaisten ja matkalaisten iloksi.

– Paanutontun sydäntä lähellä on Kärsämäen matkailun kehittäminen. Hän olisi valmis toteuttamaan tarinallisia kiertokäyntejä paikkakunnan historiasta, suunnittelemaan luonto- ja seikkailupolkuja ja geokätköjä Kärsämäen ympäristöön ja olemaan läsnä erilaisissa tapahtumissa. Tule mukaan työpajaan suunnittelemaan kuinka Paanutonttu voisi olla mukana tuottamaan sisältöä paikallisiin tarpeisiin. Paanutonttu olisi valmis luovuttamaan persoonansa myös esimerkiksi matkamuistoihin ja erilaisiin ruoka-annoksiin. Tule herättämään Paanutonttu uniltaan, kannustavat Susanna Salokannel Kattilakosken osuuskunnasta ja Ira Toppinen Kärsämäen kunnasta.

Paanutontun tuotteistamisesta kuntalaisten iloksi ja kunnan maskotiksi järjestetään työpaja. Paja pidetään syyskuun 29. päivä Frosteruksen koululla.

Työpajan vetäjinä toimivat Jaana Salo ja Susanna Salokannel.

Kattilakosken kulttuuriosuuskunta sai Keskipiste-Leaderilta hankerahoituksen Paanutonttu-esiselvityshankkeelle. Esiselvityshankkeen tavoitteena on selvittää Kärsämäellä asuvien ihmisten ja paikallisten yhteisöjen sekä yritysten osallistumishalukkuus mahdollisesti monivuotiseen Paanutonttu-hankkeeseen.