Katso kuvat: Nau­ru­her­mo paukkuu revyyn ylei­sös­sä

Revyy tarttuu valintoihin, joihin jokainen arjessa törmää. Sitä esitetään Haapavedellä Kulttuurikeskus Kirnussa. Kuntapolitiikka on toisaalta koomista, toisaalta totista totta  - ainakin Haapavedellä. Kunnanvaltuuston puheenjohtajan roolissa Pia Varuhin-Palo. Parisuhteesta ja miesten tekemisistä olisi vaikka kuinka sanottavaa. Näyttämöllä Marjo Tuovila ja Jiri Björn. Ihmeen hyvä tosi-tv esittää muun muassa ohjelmaa nimeltä Mitä miehesi tekisi. Näyttämöllä Marjo Tuovila (takana), Pia Varuhin-Palo ja Outi Toivola. Rooleihin heittäydytään taattuun haapavetiseen tyyliin. Näyttämöllä Pia Varuhin-Palo ja Satu Hartikainen. Huumoria voi repiä vaikka asiakaspalvelutilanteesta. Näyttämöllä Sannukka Lumiaho ja Heimo Kansanoja. Tässä pidetään opettajien wilma-palaveria. Näyttämöllä Outi Toivola, Satu Hartikainen, Kari Jääskelä, Jiri Björn, Pia Varuhin-Palo, Sannukka Lumiaho ja Heimo Kansanoja. Tosi-tv:n tetissä pitää muun muassa tunnistaa kuvasta Haapaveden valtuuston puheenjohtaja. Näyttämöllä Satu Hartikainen ja Jiri Björn. Luonnossa liikkujan hommat voivat mennä välineurheiluksi. Roolissa Jiri Björn. Tosi-tv:n juontajat ovat tomeria naisia. Näyttämöllä Pia Varuhin-Palo ja Satu Hartikainen. Revyystä on tulossa kaikkiaan viisi esitystä. Näyttämöllä Jiri Björn ja Heimo Kansanoja. Revyyn yleisölle on annettu 12 vuoden ikäsuositus. Näyttämöllä Kari Jääskelä ja Sannukka Lumiaho. Kohtausten lomassa musisoi livenä Band-A, eli Anna Pold, Tuomas Seitajärvi, Inka Tähtelä, Luukas Majuri ja Juha Yli-Kotila.
Revyy tarttuu valintoihin, joihin jokainen arjessa törmää. Sitä esitetään Haapavedellä Kulttuurikeskus Kirnussa.
Revyy tarttuu valintoihin, joihin jokainen arjessa törmää. Sitä esitetään Haapavedellä Kulttuurikeskus Kirnussa.
Kuva: Laura Seppä

Huhhuh, miten mustaa huumoria lentää Kulttuurikeskus Kirnussa Haapavedellä. Revyy herkuttelee valinnoilla, joihin jokainen arjessaan törmää. Reipasta kyytiä saavat miehet ja naiset, lapset, opettajat ja kunnan päättäjät.

Haapavetisyyden ytimessä ollaan kunnanvaltuuston palaverissa, jossa mietitään, mikä mättää, ja mistä saisi vetovoimaa. Rahaa löytyy kaikkeen, kunhan se on strategiaan kirjattu. Yleisössä ei voi pidätellä naurua, kun meno kiihtyy lihansyöntiasioihin ja parisuhdekiemuroihin lentokoneen kymppikerhosta puhumattakaan.

Otsikoihin Haapavesi pääsee olemalla ahkerin seksipitäjä, ja paikkakunta viuhahtelee myös somessa, radiossa ja joka paikassa. Vatjusjärvisen mattimeikäläisen elämästä puolestaan revitään hillitöntä tv-showta. Roolihahmojen taustalle voi hyvin kuvitella oikeita paikkakuntalaisia.

– Ideoita ei puutu. Porukalla on mietitty ja puhuttu, ja tämä lähti liikkeelle muun muassa siitä, kun kuntapolitiikka on, mitä on, Outi Toivola toteaa.

Teatteri Lipstikan, Jokihelmen opiston ja Jokilaaksojen musiikkiopiston tuottama Ihmeen hyvä tosi-tv tulee ensi-iltaan lauantaina 16. marraskuuta. Revyyn ikäsuositus on 12 vuotta.

Sketsien käsikirjoitus ja dramatisointi on Outi Toivolan ja Teatteri Retikan kehittelemää. Musiikkia johtaa Juha Yli-Kotila. Koreografian on tehnyt Pia Varuhin-Palo. Työryhmä hoiti puvustuksen ja lavastuksen. Valoista huolehtivat Mika Lumiaho ja Tapio Rautio, äänistä puolestaan Sauli Saastamoinen. Näyttelijät ovat Jiri Björn, Sannukka Lumiaho, Marjo Tuovila, Kari Jääskelä, Pia Varuhin-Palo, Outi Toivola, Satu Hartikainen ja Heimo Kansanoja. Livebändinä soittaa Band-A, eli Anna Pold, Tuomas Seitajärvi, Inka Tähtelä, Luukas Majuri ja Juha Yli-Kotila.