Katso kuvat: Nuoret tai­ta­jat tai­pu­vat näyt­tä­möl­lä ihan mihin vaan

-
Kuva: Laura Seppä

Erikoinen elämä levittäytyy yleisön eteen Yökyöpelit-musiikkinäytelmässä Haapavedellä.

– Tämä on täysin kuin unimaailma, jossa voi tapahtua ihan mitä vaan. Hahmot ovat tosi herkullisia, ohjaaja-koreografi Pia Varuhin-Palo kertoo.

Laura Ruohosen villi, rikas ja kaunis teksti kohtaa Anna-Mari Kähärän lennokkaan, herkän ja pähkähullun musiikin, jonka tulkkina toimii livebändi Juha Yli-Kotilan johdolla. Kaiken viimeistelee harkittu lavastus, puvustus, rekvisiitta sekä valaistus ja äänimaailma.

Kokonaisuutta on harjoiteltu viime syksystä lähtien. Keväällä, viikkoa ennen esityksiä, iski korona. Tanssiteatteri Tilleri Tallerin, Jokihelmen opiston ja Jokilaaksojen musiikkiopiston valmista yhteistuotantoa harkittiin jätettäväksi kokonaan väliin, mutta lopulta esitykset päätettiin siirtää.

– Toisaalta on onni, että tämä siirtyi. Nyt nuoret ovat niin sisällä tässä. Olemme päässeet siihen, että he uskaltavat revitellä ja leikkiä. Aluksi heittäytyminen nolottaa ja hävettää, mutta kun kynnys on ylitetty, he pääsevät flow-tilaan ja saavat uusia kokemuksia, Varuhin-Palo iloitsee.

Koronajärjestelyt ovat tarkat. Yleisö saa ohjeet ennakkoon. Narikka ei ole käytössä, katsomoon pääsee jo puolta tuntia ennen esityksen alkua, ja kaikki maksetaan ennakkoon.

Kulttuurikeskus Kirnun katsomoon mahtuisi 82 ihmistä, mutta esityksiin otetaan sisään alle puolet siitä. Ensimmäisen näytöksen lipunmyynti pysäytettiin 36 paikkaan. Esitykset ovat lauantaina 5.9., sunnuntaina 6.9., lauantaina 12.9. ja sunnuntaina 13.9.

Näyttelijät ovat Miina Karvonen, Ilona Kinnunen, Aasa Kollin, Alina Kurra, Julia Laakso, Jenny Luomajoki, Tilda Ollila, Aino Paananen, Pinja Pyhälä ja Ronja Toivola. Muusikot ovat Anna Pold, Laura Isola, Sirpa Kurra, Paulus Yli-Kotila, Riikka Yli-Kotila ja Sanna Yli-Kotila. Ohjaus on Pia Varuhin-Palon, musiikin ohjauksesta vastaa Juha Yli-Kotila. Koreografian ovat luoneet Pia Varuhin-Palo ja Jenny Luomajoki.

Valoja hoitavat Mika Lumiaho ja Tapio Rautio, ääniä Sauli Saastamoinen. Puvustuksen loi Pia Varuhin-Palo, lavastuksen Tero Palo ja Marjut Lustig yhdessä Jokihelmen opiston kuvataidekoulun kanssa. Rekvisiitan haalivat Pia Varuhin-Palo, Outi Toivola, Sirpa Kurra ja Tilleritallerilaiset.