Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Katso kuvat: Vauhtia ja jänniä ti­lan­tei­ta luis­te­lu­kou­lun jäällä

-

Terät leikkaavat äkäisesti jään pintaa Oulaisten jäähallissa. Lauma lapsia viuhtoo vaivattoman näköisesti menemään kaukalossa. Välillä katoavat jalat alta, ja keho ottaa jäähän lähikontaktia, mutta se ei saa kasvoilla loistavaa hymyä hyytymään. Sekunneissa ovat sankarit luistimilla taas.

Oulaisten Jääkarhujen luistelukoulu vetää jäälle tiistaisin kymmeniä lapsia. Ohjaajia pikkuluistelijoiden seassa on kolmesta viiteen.

– Uskomattoman nopeaa nämä oppivat. Yksikin nelivuotias kaatuili ensin, mutta nyt menee muiden seassa ja on kuin kuka tahansa näistä, luistelukoulun ohjaajana toimiva Samuli Hannula kertoo.

Luistelun haasteellisilla ensimetreillä saatetaan ottaa avuksi tuolit, joihin tukeutuen on helpompi päästä hommasta hieman jyvälle. Osa lapsista siirtyy taitojen karttuessa luistelukoulusta joukkueeseen.

– Liikkumisessa on tärkeintä, että jokaiselle lapselle löytyisi mielekäs muoto liikkua, Oulaisten Jääkarhujen puheenjohtaja Markku Hanhela toteaa.

Yhdeksänvuotias Onni Rautio aloitti luistelukouluharrastuksen viime syksynä. Hän muistelee, että oppi luistelemaan noin neljän, viiden vuoden iässä.

– Vaikeinta oli pysyä pystyssä, hän kertoo.

Raution mielestä mukavinta luistelukoulussa on se, kun pääsee pelaamaan. Hänen tavoitteenaan on päästä mukaan jääkiekkojoukkueeseen.