Katso video: Rehtori til­dai­li elä­män­sä en­sim­mäi­sen ruusun ja nyp­läyk­sen sa­lai­suus on las­ke­mi­nen neljään

Jokihelmen opiston kädentaitojen opettajat rohkaisivat uusia oppilaita käsitöiden pariin.

Ingali Yppärilä on kokenut nyplääjä. Taito on opittavissa, hän rohkaisee.
Ingali Yppärilä on kokenut nyplääjä. Taito on opittavissa, hän rohkaisee.

Jos osaa laskea neljään, osaa nyplätä. Näin yksinkertaiselta se on, vakuuttaa Ingali Yppärilä. Hänen käsissään on syntymässä sydämellistä pitsikuviota, joka näyttää vaikealta, mutta tekijä vakuuttaa kuvionmuodostamisen olevan loogista ja jopa helppoakin.

Jokihelmen opiston rehtorina syksyllä aloittanut Anu Hultqvist kokeili rohkeasti tildailua. Opettaja Kaija Alatalon vierihoidossa hempeistä kankaista syntyi tyylikäs ruusu vaikka rintapieleen laitettavaksi!

Jokihelmen opiston kädentaitajat rohkaisivat lauantaina uusia kurssilaisia mukaan. Kalligrafiopettaja Pauliina Yliniitty oli keksinyt, että kirjoitusvärinä voidaan käyttää jopa kahvia! Anna Karjula avasi keramiikan maailmaa näyttämällä upeita tilatöitä, joita polttotekniikalla on syntynyt.

Sirpa Pirttiala-Haasiomäki sormeili lankoihin solmuja. Lopputuloksena tuli makramee-tekniikalla tehtyjä verhoja, avaimenperiä ja jopa verhoja.

Arja-Riitta Leppäsen lasinsulatustyöt ovat syntyneet vanhoista lasipulloista, purkeista ja jopa hiekasta. Leppänen kannustaa kaikkia lasinsulatuksesta kiinnostuneita osallistumaan rohkeasti uudenlaisen taiteen ja käyttöesineiden luomiseen.

Neulahuovutuspisteellä Miika Partala pisteli Minna-äitinsä kanssa pehmeään huovutusalustaan pallokuvioita. Homma tuntui helpolta, eikä neula osunut sormeen!

Anna-Maija Jalonen kannustaa nyt ihmisiä luontoon. Oksat, kävyt ja sammalet ovat oivallista askartelumateriaalia!