Kohta ollaan Kou­kus­sa: Teat­te­ri­esi­tyk­siä jo kol­man­te­na kesänä Gon­gis­sa

Kansainvälistä komediaa Linnakalliolla

Teatteri on monia taitoja vaativa harrastus. Rookiet töissä harjoitustauolla: Mailis maalaa ja Jonna ja Sami laulavat kannustavasti! Juha ja Maija kuvittelevat onnistuneesti vielä siviilityöstä matkalla olevan Sepon makaamaan keskilattialle.
Teatteri on monia taitoja vaativa harrastus. Rookiet töissä harjoitustauolla: Mailis maalaa ja Jonna ja Sami laulavat kannustavasti!
Teatteri on monia taitoja vaativa harrastus. Rookiet töissä harjoitustauolla: Mailis maalaa ja Jonna ja Sami laulavat kannustavasti!

Ray Cooney kirjoittaman farssin, Koukussa, esitykset käynnistyvät Alavieskan Linnakalliolla. Ensi-ilta on heinäkuussa, 19. päivä, Teatteri Gongin tuotantona. Esityksen on ohjannut edellisvuosien tapaan Heikki Knuutila, joka nähdään tänä vuonna myös näyttämön puolella.

–Dementoituneen ja hävyttömän papan luonnenäyttelijät olivat tänä vuonna hakusassa, joten päätin tehdä tämän maukkaan pikkuroolin itse!, Knuutila toteaa.

Kahden ensimmäisen kesän näyttelijät pitävät välivuotta ja nyt Linnakallion näyttämöllä on nähtävissä uusia kasvoja. Puolet työryhmästä on kokeneita konkareita alueen teatterilavoilta ja toinen puoli vasta teatterikipinänsä saaneita lahjakkuuksia. Rooleissa nähdään Sami Hautamäki, Heikki Knuutila, Maija Sipilä, Seppo Soini, Juha Sorvisto, Jonna Säily ja Mailis Vähäkangas.

Muista palveluista idyllisessä ympäristössä vastaa Linnakallion väki, joten puitteet nautinnolliseen kesäteatteri kokemukseen ovat hyvin kasassa. Koska Linnakallion katsomo on intiimi ja vetää noin 200 katsojaa kerralla kannattaa paikat varata hyvissä ajoin. Esityksiä on heinä- ja elokuussa yhteensä kuusitoista.

–Viime kesänä sadealueet kiersivät Linnakallion tosi onnekkaasti ja vain kahden esityksen alussa vähän tihuutti. Toivotaan samanlaista taikaa tällekin kesälle tai sitten kesän hurjimpia helteitä! Katsojia suojaa toki katettu katsomo.

Kesäteatteritoiminnalla Gongi mahdollistaa monimuotoisen kulttuuritilan talvitoiminnan Ylivieskan keskustassa – vanhoissa Ravintola Vieskan tiloissa. Tilan varustamiseen Kulttuuri Gongi ry. on saanut myös leader-rahoitusta ja kaudella 2017-2018 sinne tuotetaan teatteri-, musiikki- ja tanssitapahtumia. Tilojen käyttö myös kurssitoimintaan ja yksityistilaisuuksiin mahdollistuu varustuksen parantuessa.