Korona ku­rit­taa: SSAB:n hen­ki­lös­tön määrä vähenee 35:llä, Ou­lais­ten teh­taal­la nyt hyvä tilanne

SSAB Europe -divisioonan johtaja Olavi Huhtala on varovainen ottaessaan kantaa yhtiön eri toimipisteiden tilanteeseen. Hän kuitenkin sanoo, että Oulaisten tehtaan tilanne on tällä hetkellä hyvä.
SSAB Europe -divisioonan johtaja Olavi Huhtala on varovainen ottaessaan kantaa yhtiön eri toimipisteiden tilanteeseen. Hän kuitenkin sanoo, että Oulaisten tehtaan tilanne on tällä hetkellä hyvä.
Kuva: Vesa Joensuu

SSAB:n yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen. Niiden lopputulos on, että, että lomautuksia on tarpeen jatkaa myös loppuvuoden ajan. Lisäksi henkilöstön määrä vähenee 35:llä.

– Vielä on liian aikaista sanoa yksiköitä, joihin irtisanomiset tai lomautukset kohdistuvat. Niiden tarkka kohdentuminen määräytyy eri toimintojen ja tuotantolinjojen kuormitustilanteen mukaisesti. Toimenpiteet selviävät lähipäivinä, sanoo SSAB Europe -divisioonan johtaja Olavi Huhtala.

Tämänhetkinen tilanne SSAB:n Oulaisten tehtaalla on hyvä. Huhtala toteaa, että paikkakunnalla ei ole syksyn aika ole jouduttu turvautumaan lomautuksiin lainkaan. Tuotteilla riittää siis kysyntää.

– Kuorma Oulaisten tehtaalla on kohtuullisen hyvä niin pitkälle kuin näkymää riittää, sanoo Huhtala.

Tosin tuo näkymä nykyisessä taloudellisessa ja viruksellisessa tilanteessa ei ole pitkä. Olavi Huhtalan mukaan näkymää piisaa tällä erää vain lähiviikkojen päähän.

Irtisanottavien määräkin selviää tuonnempana. Henkilöstövähennys nimittäin toteutetaan osin irtianomisina, mutta myös eläkkeelle jääntien ja muun luonnollisen poistuman kautta.

– SSAB on iso yhtiö, jossa on mahdollista uudelleensijoituksiin. Näitä asioita nyt aletaan selvittää, sanoo Huhtala.

Yhtiö valmistautuu siihen, että lomautuksiin joudutaan turvautumaan myös loppuvuoden aikana, mutta vähemmän kuin aiemmin syksyllä. Yhtiö ennustaa, että lomautukset jatkuvat myös ensi vuoden alkupuolella.

SSAB käynnisti elokuun lopulla koronapandemian myötä heikkona jatkuneesta markkinatilanteesta ja taloudellisesta kehityksestä johtuvan yt-neuvottelut Suomen toiminnoissa. Lomautuksia ja irtisanomisia koskeneiden neuvottelujen piirissä oli SSAB-konsernin Suomen henkilöstö, poislukien tytäryhtiöt Ruukki Construction ja Tibnor.