Lah­na­oja ja Alin-Bia­ri Mu­sa­fi­ri käyn­nis­tä­vät ru­no­raa­din

Merijärven ja Pyhäjoen kirjastot järjestävät runotarjoilun, joka käynnistyy tällä viikolla. Tarjoilijoina ovat Merijärven kirjastosihteeri Tuula Alin-Biari Musafiri ja Pyhäjoen kirjasto- ja kulttuurijohtaja Heikki Lahnaoja.

– Tuulan kanssa on tehty yhteistyötä jo aiemmin muun muassa nukketeatterin merkeissä. Yhteistyön tekeminen on hitsautunut niin hyvin yhteen, että päätimme käynnistää pienimuotoisen runoraadin, Lahnaoja kertoo.

Runoraati tarjoillaan ajankohtaan sopivasti netin välityksellä.

– Runoraati lähtee liikkeelle siitä, että valitsemme Tuulan kanssa toistemme kirjoittamia runoja. Minä Tuulan runoista ja Tuula minun runoista. Istahdamme kameran eteen, jossa luemme runoja ja keskustelemme, millaisia ajatuksia runot meissä herättävät.

Runoraatilaisilla on jo toive raadin jatkojalostuksesta. Lahnaoja kertoo, että mielessä pyörii jo muutaman nimi runoja kirjoittavista henkilöistä, joita raatiin voisi kutsua vieraaksi.

– Ei kerrota nimiä vielä, koska heidän osallistumista ei ole vielä tässä vaiheessa varmistettu.

Runoraati tulee "ulos" mahdollisesti Youtuben kautta. Lahnaoja suunnittelee, että raatilähetys taltioidaan katsottavaksi myös kirjastot.fi-palvelun kautta.