Vaalikone auttaa valinnassa: Vertaa nä­ke­myk­siä­si eh­dok­kai­den aja­tuk­siin

Ota käyttöön: Näin hel­pos­ti lataat Py­hä­jo­ki­seu­dun so­vel­luk­sen kän­nyk­kää­si

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lau­lun­te­ki­jä huip­pu­ar­tis­tien taus­tal­la - Paa­ja­sen säveliä vaikka kenelle

Monelle kuuluisalle artistille lauluja tehnyt Mirkka Paajanen konsertoi Pyhäjoen seurakuntatalolla perjantai-iltana.
Monelle kuuluisalle artistille lauluja tehnyt Mirkka Paajanen konsertoi Pyhäjoen seurakuntatalolla perjantai-iltana.

Lauluntekijä Mirkka Paajanen (o.s. Liimatta) konsertoi Pyhäjoella tänään perjantaina. Hän on vokalisti, muusikko ja lauluntekijä, joka on vaikuttanut monen suomalaisen huippuartistin taustalla. Mirkan säveliä, lyriikkaa ja laulua ovat viime vuosien aikana lainanneet mm. Mikko Kuustonen, Samuli Edelmann, Suvi Teräsniska, Vesa-Matti Loiri, Katri-Helena, Cheek, Jari Sillanpää, Lauri Ylönen, Anna Eriksson ja Rajaton. Muiden artistien taustavaikuttajana toimiessaan Mirkan oma laulu-ura on jäänyt hiukan varjoon, ja oman levyn teko on viivästynyt.

Tämän vuoden maaliskuussa Mirkka Paajanen pääsi vihdoin itsekin parrasvaloihin, kun hänen esikoisalbuminsa ”Että muistaisit saman” ilmestyi. Levyn nimi tiivistää Paajasen toiveen siitä, mitä hän toivoo omien lastensa muistavan.

–Sen hyvän, mitä meillä on ja mitä meistä jää, hän toteaa.

Paajanen kertoo kirjoittaneensa kappaleita useille rakkailleen, ystävilleen ja ihmisille, joiden elämäntarinat ovat koskettaneet.

–Halusin kirjoittaa lauluihin lohtua ja olkapäätä, johon nojata – peiliä, johon katsoa ja jonka kautta uskaltaisi nähdä ja tulla nähdyksi. Halusin sanoa ääneen sen, mikä liian usein jää sanomatta. Sama ajatus kulkee läpi koko albumin: elämä on arvokas, hauras ja meillä on aina vain tämä hetki. Ja että ihmisen osa on hyväksyä ja elää sen kanssa, mitä ikinä vastaan tulee, Paajanen kertoo laulujensa synnystä.

Hänet tunnetaan paitsi lauluntekijänä, myös gospelin ja virsien tulkkina. 2000-luvun alkupuolella Paajanen toimi solistina Dad’s hello -nimisessä gospelyhtyeessä. Hänet tunnetaan myös Pop-messujen ja television Nojatuolikirkkojen solistina. Virsiä Paajanen on esittänyt muun muassa Samuli Edelmannin virsikonserttien yhteydessä. Nuoruuden mustavalkoisuudesta Paajanen kertoo kasvaneensa aikuiseen uskoon, johon kuuluu monenlaisia värejä. Nuo värit kuuluvat myös hänen lauluissaan. Paajasen mielestä kirkossa on hyvä puhua myös epäilyistä, kivuista ja epäonnistumisista.

Musiikillisesti Paajanen ammentaa intiimistä ja tarinavetoisesta laulaja-lauluntekijäperinteestä, johon yhdistyy sulavasti niin moderni maailma kuin lukuisat eksoottiset soittimet. Pyhäjoen konsertissa Paajanen esiintyy trubaduurina säestäen itseään pianolla. Laulujen väleissä hän kertoo lauluihin liittyviä tarinoita. Paajanen konsertoi Pyhäjoen seurakuntatalolla perjantaina 20.10. klo 19. Konserttiin on vapaaehtoinen ohjelmamaksu 10€.