Leh­to­pään ke­vyt­väy­lä lii­ken­ne­tur­van yk­kös­han­ke Ou­lai­sis­sa

Lehtopään kevyen liikenteen väylän rakentamista on toivottu jo vuosia.
Lehtopään kevyen liikenteen väylän rakentamista on toivottu jo vuosia.
Kuva: Simo Husso

Kevyen liikenteen väylän rakentaminen Oulaistenkadulta Lehtopään kadulle on kaupungin liikenneturvallisuuden parantamisessa ykköshanke. Näin toteaa kaupunginhallitus päätöksessään.

Väylän rakentamisen kokonaiskustannukset on arvioitu 871 000 euroksi. Kaupunginhallitus hyväksyy kustannusarvion. Samalla se kuitenkin päätti, että edellytyksenä rahoitukselle on, että hankkeeseen saadaan ulkopuolista rahoitusta noin puolet. Oulaisten kaupungilla ei hallituksen mielestä ole nykyisessä taloudellisessa tilanteessa mahdollisuus lähteä yksin rahoittamaan hanketta.

Tiesuunnitelmasta tehtiin kaikkiaan kuusi muistutusta, joihin kaupunginhallitus vastasi. Väylä ei hallituksen mukaan esimerkiksi vaikeuta alueen tulevia uusia rakennushankkeita tai nykyisten rakennusten käyttöä tai kehittämistä.

Kevyen liikenteen väylää on toivottu Lehtopään koulun luokse jo pitkään. Liikenne koulun lähellä on vilkasta. Alueella asutus on keskittynyt tien pohjoispuolelle, ja kevytväylää on suunniteltu rakennettavaksi samalle puolelle, missä valtaosa asutuksesta sijaitsee. Näin minimoidaan tien ylitykset kevyen liikenteen väylälle.