Maa­kun­ta­vies­tin tulos: Haa­pa­ve­si seit­se­mäs, Ou­lai­nen yh­des­tois­ta

Jukka Pekkala omalla hiihto-osuudellaan maakuntaviestissä.
Jukka Pekkala omalla hiihto-osuudellaan maakuntaviestissä.
Kuva: Sami Korkala

Pohjois-Pohjanmaan maakuntaviesti hiihdettiin sunnuntaina Haukiputaan Virpiniemessä.

Viesti oli alunperin tarkoitus hiihtää tammikuussa, mutta viesti siirrettiin hiihdettäväksi maaliskuussa heikon lumitilanteen takia.

Viestivaltikkaa lähes koko 2000-luvun pitänyt Oulu uusi voiton reilulla erolla ennen Kempeleen joukkuetta. Voittajajoukkueessa hiihtivät Eero Aittolampi, Neea Taskila, Selma Mäkäräinen, Maija Oravamäki, Marko Törmänen ja Viljami Vuorre.

Kärkeen Oulu nousi kolmannella osuudella. Kakkoseksi sijoittunut Kempele jäi voittajasta 2.27 minuuttia.

Kolmanneksi sivakoi reilut kolme minuuttia voittajalle hävinnyt Raahe.

Viime vuonna hienosti hopeaa Pyhäjoella saavuttaneen Haapaveden potku riitti tällä kertaa seitsemänteen sijaan. Viestiin joukkue osallistui täysin samalla joukkueella. Ainoa muutos oli, kun konkariosastoa edustava Jukka Pekkala tyytyi tällä kertaa hiihtämään puolta lyhyemmän aloitusosuuden. Ankkurina hänen tilalleen hiihti Tuomas Ranto. Muut viestinviejät olivat Riina Taskila, Aino Jylänki, Roosa Juuska ja Jari Mäntylä.

Haapaveden kakkosjoukkue oli kolmastoista, jättämällä Muhoksen jumboksi. Kakkosjoukkueen muodostivat Jukka Hänninen, Anni Niku, Lania Karim, Viivi Jylänki, Ville Nieminen ja Mikko Taskila.

Oulainen oli yhdestoista joukkueella: Joona Männistö, Veeti Putila, Sanni Tyyskä, Anni Huuha, Martti Immonen ja Arto Pauna. Eroa kärkeen kertyi 9.26 minuuttia. Uusia jäseniä vuoden takaiseen joukkueeseen olivat Veeti Putila ja Martti Immonen.

Nuorten Minisompaviestiin osallistui 22 joukkuetta. Ii johti kisaa alusta loppuun saakka. Lähituntumassa koko matkan kolkutellut Haapavesi oli toinen yhdeksän sekuntia hävinneenä. Haapaveden viestiä veivät Vilja ja Martta Pekkala sekä Aappo Anttila. Haapavedeltä oli kilpailussa pari muutakin joukkuetta. Oulainen oli 16. kolmikolla Iida Putila, Saaga Pauna ja Samuli Leskelä.

Harrastelijoille ja kuntoilijoille tarkoitettu Virpan viesti kärsi osanottajapulaa. Mukaan lähti vain kolme joukkuetta loppujärjestyksessä Ii, Haapavesi ja Pudasjärvi.