Joulukalenteri: Lasten pii­rus­tuk­sia li­sä­tään tänne päi­vit­täin aattoon asti

Katso video: Mil­lai­sia mah­dol­li­suuk­sia Leden Group tuo Ou­lai­siin?

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Op­pi­las­ra­jan nos­ta­mi­nen ky­lä­kou­luil­la ää­nes­tyt­ti hal­li­tus­ta –Pu­heis­sa on jo idea, että Piips­jär­ven kou­lus­ta voisi tulla Ou­lais­ten uusi kau­pun­gin­ta­lo

Mikäli Oulaisten kyläkoulut lopetetaan kerralla ensi vuonna, ei tiloja jätetä tyhjilleen. Ideoita ja ajatuksia on, mutta tarkat suunnitelmat tehdään päätöksien jälkeen.

Oulainen

Oulaisten alakoulujen oppilasmäärät olivat kaupunginhallituksen tarkastelussa maanantaina. Kaupunginhallitus päätti äänestyksen jälkeen, että esi- ja perusopetuksen suunnitelmaa vuosille 2024 - 2028 muutetaan niin, että oppilasmäärän alaraja on kaikilla kouluilla 45.

Tämä esitys menee edelleen kaupunginvaltuustolle käsiteltäväksi.

Kaupunginhallituksen päätös syntyi äänin 5–4. Oppilasmäärämuutoksen puolesta äänestivät Marjut Lehtonen, Tommi Oja, Anneli Rajaniemi, Jari Männikkö ja Jorma Perälä. Valtuuston kesäkuisen kouluverkkolinjauksen puolella olivat Arja Salmela, Sirpa Järvelä, Jarkko Korhonen ja Marita Toiviainen.

Mikäli asia etenee valtuustossa samaan päätökseen, tarkoittaa se Lehtopään, Matkanivan ja Petäjäskosken koulujen lakkaamista kesäkuussa vuonna 2024. Samalla kertaa, kun Piipsjärven koulutyö on loppumassa.

Oppilaat sijoittuisivat Juho Oksan koululle ja Jauhinkankaalle ensi syksystä lähtien.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.