Ou­lais­ten kau­pun­ki antoi etä­työ­suo­si­tuk­sen työn­te­ki­jöil­leen, mutta kir­jas­to ja ui­ma­hal­li pi­de­tään auki nor­maa­lis­ti

Inga Petäjäsoja kertoo, että kaikki palautetut kirjat pyyhitään puhdistusaineella. Palvelutiskille on asennettu suojapleksi.
Inga Petäjäsoja kertoo, että kaikki palautetut kirjat pyyhitään puhdistusaineella. Palvelutiskille on asennettu suojapleksi.
Kuva: SIRPA KORTET

Oulaisten kaupunki antoi maanantaina kuntalaistiedotteen. Kaupungin nettisivuille laitetussa ohjeistuksessa linjataan kaupungin henkilöstön etätyöskentelyä ja muistutetaan kuntalaisia koronavirustilanteessa käyttäytymisestä.

Oulainen pohjaa päätöksensä Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmän päätökseen, jolla linjattiin alueellisesti yleistä etätyösuositusta.

Oulaisissa etätyöhön siirtyvät ne työtyöntekijät, joiden työ voidaan tehdä etänä.

Etätyöstä johtuen asiakaspalvelua toimistoissa joudutaan rajoittamaan. Asiakaspalvelua saa etukäteen varatulla ajanvarauksella, puhelimella ja sähköpostilla.

Tiedonannon mukaan muutos koskettaa seuraavia toimipaikkoja:

kaupungintalo

tekninen keskus

kaupunginvarikko

yrityspalvelukeskus

sosiaalitoimisto

sivistyskeskus

Esimerkiksi uimahalli ja kirjasto ovat avoinna normaalisti. Kaupungintalolla ei saa järjestää yli 15 henkilön tilaisuuksia.

Oulaisten kaupunki haluaa muistuttaa kuntalaisia:

pidä turvaväli muihin ihmisiin

huolehdi hyvin käsi- ja yskimishygieniasta

flunssaoireisena ei pidä mennä päivähoitoon, kouluun tai töihin


THL:n kasvomaskisuositus on tällä hetkellä voimassa koko maassa.