Ou­lais­ten mo­po­il­miöön syntyi uusi rat­kai­sueh­do­tus: Mo­po­suo­ra on nuo­ri­so­val­tuus­ton idea­lis­tal­la

– Missään ei ole paikkaa, jossa saisi rauhassa ajaa mopoilla. Kukkahattutätit kirjoittavat Facebookissa ja haukkuvat nuoria.

– Kesäisin nuorille ei ole kokoontumispaikkaa, semmoinen olisi kiva saada. Nyt ei ole muuta paikkaa olla kuin Juho Oksan koulun sisäpihalla ja siellä kun on, niin sinne saa poliisit perään.

Nämä ovat aitoja tuntemuksia siitä, mikä Oulaisten nuorisoa tällä hetkellä puhuttaa.

Puheet on kuultu. Oulaisten nuorisovaltuustoon kuuluvat Rebekka Kangasharju ja Julia Minkkinen sekä muut valtuuston jäsenet kulkevat korvat auki. Samoin on nuorisotoimi, joka antaa tukensa nuorten kehittämille ideoille ja auttaa mahdollisessa byrokratiassa, kun nuorisovaltuusto täyttää tehtäväänsä paikkakunnalla.

– Ollaan edistämässä moposuoraa Oulaisiin, Kangasharju ja Minkkinen paljastavat.

Moposuora olisi kilometrin tai kahden mittainen rata, jossa saisi kaasuttaa ja ajaa huoletta.

– Turvallisesti, Kangasharju painottaa.

Mopoiluasia koetaan tärkeäksi. Siitä on puhuttu ja ratkaisuja mietitty. Kun Kangasharju ja Minkkinen menivät mukaan Oulaisten WetoWoima-hankkeen ideointitilaisuuteen, alkoi tapahtua. Moposuora on mielikuvissa kehittynyt jo juuri sellaiseksi kuin nuoret toivovat. Kangasharju arvostaa aikuisten mielipiteitä siitä, miten asiaa voidaan jatkokehittää ja miten sille saataisiin rahoitusta. Ideoille ei ole naurettu, eikä niitä ole latistettu. Päinvastoin.

– Paikkaa sille mietitään nyt parhaillaan, Minkkinen puolestaan kertoo.

Nuoriso-ohjaaja Samuli Tikkanen lupaa, että nuorisovaltuuston perustehtävään eli asioiden edistämiseen on täysi tuki. Hän kohtaa nuoria suunnitellusti ja satunnaisesti, mikä tuo luottamusta paikkakunnan nuorisomyönteisyyteen.