Helppo käyttää: So­vel­lus Py­hä­jo­ki­seu­dun lu­ke­mi­seen on nyt valmis –Näin hel­pos­ti lataat sen kän­nyk­kää­si

Kaatolaskuri: Täältä näet, montako hirveä on jo ammuttu eri kun­nis­sa

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Outi Pekkala jatkaa Haa­pa­ve­den va­sem­mis­ton pu­heen­joh­ta­ja­na

Haapavesi

Haapaveden vasemmiston syyskokouksessa päätettiin seuraavan toimintakauden toiminnasta ja tehtiin henkilövalintoja.  Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa  Outi Pekkala. Varapuheenjohtajana toimii  edelleen Antti Paavola.  Johtokunnan kokoonpanoonkaan ei muutoksia tullut.

Kokouksessa piti  ajankohtaiskatsauksen poliittisesta tilanteesta vasemmiston 2. varapuheenjohtaja Jouni Jussinniemi. Energian kauttaaltaan kohonneet hinnat ja muutenkin kohonneet elinkustannukset vaikeuttavat erityisesti pienituloisten kotitalouksien tilannetta. Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä muun muassa sähkövähennyksestä ja sähkötuesta. joilla pyritään tukemaan kotitalouksia kohonneissa sähkökustannuksissa.

Katsaus sisälsi myös  tietoa uusien investointien myötä kasvavista energiatarpeista Pohjois-Suomessa sekä ajankohtaisista logistiikkakysymyksistä Pohjoiskalotin alueella.  Energia ja logistiikkakysymykset ovat tärkeitä alueen elinkeinoelämälle ja tätä kautta työllisyystilanteelle.  Jussinniemi esitteli myös laskelmia tuulivoimapuistojen huomattavista työllisyysvaikutuksista.  Huoltovarmuus ja yleinen turvallisuustilanne puhuttivat myös kokoukseen osallistujia.

Haapaveden vasemmiston tavoitteena on tuoda esille vasemmistolainen vaihtoehto kunnallisessa, alueellisessa ja valtakunnallisessa päätöksenteossa seuraavankin toimintavuotensa aikana.

Lue digiä _1 kk vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.