50 kuvaa: Ou­lais­ten lukion Wanhat 2024

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Kerro havainnoistasi: Ve­si­joh­to­ver­kos­tos­sa on vuo­to­koh­ta Ou­lai­sis­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Pa­hoin­pi­te­ly Ou­lai­sis­sa ja 204 muuta po­lii­si­teh­tä­vää Jo­ki­laak­so­jen alueel­la jouluna

-

Joulun aikana tarvittiin poliisia koteihin rauhoittamaan alkoholijuomilla terästettyjä riitoja sekä hiljentämään äänekästä juhlintaa. Näitä tehtäviä oli oin 20 kappaletta Jokilaaksojen kenttäjohtoalueella. Kaikkiaan jouluaatonaaton ja tapaninpäivän välisenä aikana Jokilaaksojen poliisin toiminta-alueella poliisia tarvittiin yhteensä 205 tehtävään.

Päihtyneitä säilöttiin Raahen ja Ylivieskan poliisiasemille 8 kappaletta, joista puolet haettiin sisätiloista em. tehtävien yhteydessä. Vakavin näistä oli reilu viisikymppinen rannikolla asuva mies, joka uhkasi kotiväkeä ja poliisiakin sanallisesti väkivallalla. Hänen aseensa otettiin varotoimenpiteenä poliisiasemalle ja ampuma-aseluvat otettiin hallinnollisten toimenpiteiden kohteeksi.

Poliisi saatteli väsähtäneitä päihtyneitä joulun hengessä koteihin.

Keli oli joulun seudun ajan hyvinkin haastava liukkauden ja lumentulon vuoksi ja poliisin tietoon tulleita eriasteisia suistumisia oli n. 10 kappaletta. Niistä selvittiin ilman loukkaantumisia ja pahempia ajoneuvovaurioita. Rattijuopoista tuli lukuisia ilmoituksia ja heistä tavattiin ajostakin 3 kappaletta.

Vakavimpia poliisitehtäviä olivat Haapavedeltä ulkoa löydetty menehtynyt nainen jouluaattona ja tapaninpäivänä kolmen ihmisen loukkaantumisen johtanut nokkakolari Raahessa.

Hirvikolareita oli kaksi tapaninpäivänä, niistä selvittiin säikähdyksellä. Ensimmäinen hirvikolari sattui Siikalatvassa Ouluntiellä klo 01.40 ja toinen Pyhännällä Kajaanintiellä klo 16.30.

Aaton vastaisena yönä, noin puolen yön molemmin puolin keski-ikäinen avopari pahoinpiteli toisiaan nyrkillä lyömällä Oulaisissa. Mies otettiin kiinni pahoinpitelystä ja asiasta tehtiin rikosilmoitus.

Jouluaattona aamuyöllä Haapajärvellä keskustassa poliisille tuli tieto luistattelujälkien päässä penkassa olevasta takavetoisesta autosta, jonka vuonna1999 syntynyt paikallinen mieskuljettaja sakotettiin ja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Syynä oli liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja vakava piittaamattomuus.

Tapaninpäivänä, noin iltapäivällä neljän aikaan Nivalassa tapahtui Palolantien ja Mehtäläntien risteyksessä kolari, jossa paikallinen vanhempi mies oli kääntynyt "kärkikolmion" takaa vasemmalle ja törmännyt tietä jalan heijastinliivillä varustettuna ylittämässä olevaan paikalliseen naiseen. Törmäyksessä nainen loukkasi vasenta jalkaansa ja vietiin Oulaskankaan sairaalan päivystykseen tarkastukseen. Kolaria tutkitaan autoilijan osalta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.