Pat­ti­joen Ur­hei­li­joi­den naiset pu­dot­ti­vat Ou­lais­ten Huiman jat­kos­ta kah­del­la voi­tol­la

PattUn Eveliina Hildén löi sunnuntaina kärkilyönnit 10/12. Lauantaina tehot olivat vielä kovemmat, kun kotona mailassa syntyi kärkilyönnit 6/6.
PattUn Eveliina Hildén löi sunnuntaina kärkilyönnit 10/12. Lauantaina tehot olivat vielä kovemmat, kun kotona mailassa syntyi kärkilyönnit 6/6.
Kuva: Roy Viitanen

PattU otti Suomensarjan pohjoislohkon finaalipaikan voitettuaan Oulaisen lauantaina kotonaan 2–0 ja sunnuntaina Oulaisissa supervuoron jälkeen 1–2. Sunnuntain jaksotappio oli kauden ensimmäinen.

– Kyllähän ollaan alusta lähtien tiedetty, että tulee vaikeitakin hetkiä. Hyvin Oulainen haastoi meidät kahdessa ottelussa, PattUn pelinjohtaja Petri Ylilehto kommentoi.

Sunnuntaina Oulainen vei avausjakson voiton 9–5. Jakson ratkaisu syntyi kolmannen aloittavalla ja PattU ei saanut kurottu eroa kiinni tasoittavilla vuoroillaan.

– Vähän oli samanlaista kuin eilen Raahessa. Pallo poltteli kädessä ja Oulainen sai hengen päälle. Saatiin me vielä tilannetta, mutta ei saatu lyötyä kotiin, Ylilehto kertoo.

Kopissa PattU päätti, että ottelusarja ei veny kolmeen otteluun. Tulosta syntyi niin sisällä kuin ulkonakin ja PattU vei toisen jakson selvästi 2–8 lukemin.

Supervuorossa otteluvoittoon riitti yksi onnistuminen, kun Oulainen oli jäänyt nollille. Kauan ei tarvinnut kentällä odottaa, kun Lotta Tähtilä löi ratkaisevan juoksun.

– Supervuoro oli ihan meidän hallintaa. Heti, kun saatiin paikka, niin lyötiin pinna, Ylilehto sanoi.

Sunnuntaina supervuoron voittojuoksun toi ykköspalkittu Viivi Partanen, joka toi ottelussa yhteensä kuusi juoksua. Kakkospalkinnon pokkasi Henna Korkala, joka vaihtoi ja kotiutti kärkilyönnein 5/6.

Lauantaina PattU vei jaksot kotiottelussaan 7–4 ja 11–4. Ulkopeli ei ollut alkukauden tasolla, mutta riitti otteluvoittoon. Oma vaikutus ulkopeliin lienee ollut turhat paineet, joita joukkue latasi niskaansa ihan itse.

– Vähän samanlainen fiilis kuin kauden ensimmäisessä pelissä, että ei saada hävitä. Ei siitä puhuttu mitään, mutta sellainen tunne jäi, Ylilehto kommentoi lauantain pelin jälkeen.

Mailan varressa kovimmilla tehoilla löi edellisviikonloppuna naimisiin Iiris Larikka (os. Puskala). Tehoilla 1+8/3 irtosi Larikalle aivan ansaitusti PattUn ykköspalkitun palkinto. OuHun parhaana palkittiin Janette Rajaniemi, tehot 2/1.

PattU jatkaa pudotuspelejä tulevana viikonloppuna kohtaamalla Muhoksen. Muhos pudotti PattUn tapaan Kempeleen kahdella voitolla jatkosta.